GVARDIOL PRIČAO O MUNDIJALU: Mesi mi je ostavio male traume!
Joško Gvardiol, Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

zanimljivo

GVARDIOL PRIČAO O MUNDIJALU: Mesi mi je ostavio male traume!

Uvek govorim da sam od malena veliki fan engleske lige i

Objavljeno:

Joško Gvardiol, fudbaler Lajpciga, pričao je o iskustvu igranja protiv Lionela Mesija.

Poznato je da je Argentina izbacila Hrvatsku u polufinalu Mundijala u Kataru pobedom od 3:0, a Gvardiol je u tom susretu bio na posebnom iskušenju.

Hrvatska je na kraju zauzela treće mesto.

- Uvek je veliki san da igrate za zemlju i naročito na Svetskom prvenstvu, iako nisam možda ni svestan koliko je to veliko prvenstvo i kakvi nas sve igrači i države okružuju tamo. Imao sam priliku da ga završim osvajanjem bronze i kao igrač utakmice. I naravno, taj gol koji je bio šećer na kraju i koji mi mnogo znači - kaže Gvardiol za In Magazin.

O samom iskušenju sa Mesijem rekao je sledeće:

- Ako želimo da budemo na vrhu moramo da se susretnemo s tim igračima. Još bi se vezao za njih dvojicu, pogotovo za Mesija jer mi je ostavio male traume. Jednostavno, nije ni blizu igrač kao što je u klubu, jedan totalno drugi profil igrača je u reprezentaciji i to je ono što me jako iznenadilo - kaže Joško.

Hulijan Alvares, Hulijan Alvarez, Joško Gvardiol
foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Na pitanje, je li bilo teško nositi se sa slavnim Argentincem, rekao je da nije bilo jednostavno.

- Jeste, bilo je teško, ali nemamo za čim da žalimo. Nismo zaslužili pobedu, bili su bolji i to je to, biće još prilika za osvetu -

Rekao je i da je svestan ponuda brojnih klubova, ali da želi da čvrsto stoji na zemlji. Ipak, otkrio je u kojoj ligi želi da zaigra.

- Uvek govorim da sam od malena veliki fan engleske lige i da bih voleo da se oprobam u tom stilu fudbala, ali opet, moram da budem svestan da sam mlad, možda još nisam fizički spreman za to, možda ni psihički - zaključio je reprezentativac Hrvatske.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.