OTAC SRĐAN PONOSAN NA SINA: Otkrio da li će Stefan zaigrati za Srbiju!
Stefan Bajčetić, Foto: EPA/Tim Keeton

izazvao veliku pažnju

OTAC SRĐAN PONOSAN NA SINA: Otkrio da li će Stefan zaigrati za Srbiju!

Mladi fudbaler nastupa za omladinsku selekciju Španije i najbliži je "A" timu "crvene furije"

Objavljeno: 10:59h

Stefan Bajčetić upisao je prvenac za Liverpul u pobedi nad Aston Vilom rezultatom 3:1 i postao treći najmlađi strelac u istoriji "crvenih".

Dao je gol sa 18 godina i 65 dana, zbog čega je preko noći izazvao veliku pažnju, ali i pokrenuo pitanje za koju reprezentaciju će u budućnosti nastupati.

Iako ima srpske korene, odnosno, njegov otac Srđan je bivši fudbaler Crvene zvezde, sin Stefan nastupa za omladinsku selekciju Španije i najbliži je "A" timu "crvene furije".

To je potvrdio i sam Srđan Bajčetić, inače i nekadašnji as Selte iz Viga, grada u kom je rođen njegov sin.

- Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa - izjavio je za špansku "Marku" Srđan Bajčetić.

Veoma je ponosan na napredak svog sina pred kojim je, čini se, svetla budućnost.

- Niko nije očekivao da ovako brzo napreduje. Svi smo se iznenadili kad je letos otišao na pripreme prvog tima i da je po povratku u bazu nastavio da trenira sa seniorima. Debi za Liverpul predstavljao je veliki iskorak. Ipak Liverpul ima nebrojeno dečaka poniklih u klubu, mnogi od njih debituju za prvi tim, a posle toga ne uspeju da se zadrže - izjavio je Srđan Bajčetić i dodao:

Stefan Bajčetić
foto: EPA/Tim Keeton

- Izuzetno sam ponosan. Više od debija i rekorda (najmlađi fudbaler Crvenih koji je debitovao u Ligi šampiona, u septembru protiv Ajaksa, op. aut.) raduje me kako se Stefan formirao za ove dve godine. Ne samo u fudbalskom smislu. Odlazak u Liverpul značio je i da će se razviti kao osoba, postati nezavisan, naučiti još jedan jezik. Dobro je za Stefana da se suoči i sa drugačijiom stilom fudbala, s obzirom da se na 'ostrvu' igra dinamičnije.

Počeo je kao štoper, ali ga je Jirgen Klop prekomandovao u vezni red.

- On je štoper, koji odlično „čisti“ lopte. Dobro čita igru u defanzivnom smislu, preseca pasove rivala, izlazi u presing špicevima, filtrira pasove... U Selti je igrao u centralnom delu odbrane, a u Engleskoj dejstvuje kao vezista. U Liverpulu je pozicija zadnjeg veznog specifična, Fabinjo praktično igra štopera u vezi.

Neizostavna su poređenja sa ocem.

- Ličimo samo fiziči. Fudbalski, Stefan je agresivniji od mene, ali obojicu nas krasi dobar kontakt s loptom i vizija igre - podvukao je Srđan Bajčetić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.