MNOGO VREDI: Stigla ponuda koju Mesi teško može odbiti! (FOTO)
Lionel Mesi, Foto: EPA/Friedemann Vogel

OGROMNA SUMA NOVCA

MNOGO VREDI: Stigla ponuda koju Mesi teško može odbiti! (FOTO)

Ahmed Al Barvani nudi milion dolara za kupovinu predmeta kojim je na dodeli pehara bio ogrnut argentinski fudbaler

Objavljeno: 17:02h

Ahmed Al Barvani je omanski milijarder koji je odlučio da ponudi ogromnu sumu novca Lionelu Mesiju za bišt kojim je Argentinac bio ogrnut kada je podigao trofej namenjen osvajaču Svetskog prvenstva u Kataru.

Katarski emir Tamim bin Hamad al-Tani poklonio je Lionelu Mesiju svečani bišt koji je nosio tokom dodele pehara nakon finalne utakmice između Argentine i Francuske.

Potezi domaćina i bišt na Mesiju na kraju turnira izazvali su brojne pohvale na društvenim mrežama u regiji kao znak poštovanja, ali su istovremeno izazvale optužbe ljubitelja fudbala sa zapada.

Lionel Mesi
foto: EPA/Georgi Licovski

Sada je Ahmed Al Barvani bivši potpredsednik Omanske advokatske komore, ponudio čak milion dolara za kupovinu predmeta kojim je bio ogrnut argentinski "bog" fudbala.

- Moj prijatelju Mesi, čestitam ti na osvajanju Svetskog prvenstva. Katarski emir me je zadivio kad je stavio bišt, simbol velikodušnosti i mudrosti, preko tvojih ramena. Nudim ti milion dolara da mi ga prodaš - objavio je Al Barvani na Tviteru, te je dodao:

- Bio sam na stadionu i gledao uživo taj trenutak kada je katarski emir dao Mesiju bišt. Ovaj je trenutak poručio svetu da smo ovde i da je ovo naša kultura, molim vas da to dobro znate.

Svaki bišt se otprilike pravi sedam do 10 dana, dodajući različite linije zlatnog gajtana na prednju stranu i ruke. U arapskom svetu argentinskog kapitena u bištu neki su uzbuđeno prozvali "šeikom Mesijem".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.