"NIJE JOŠ VREME DA POSTANEM TRENER PARTIZANA"... Saša Ilić o CSKA Sofiji, Zvezdi, Delijama i promašaju protiv Reala
Saša Ilić, Foto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

OTVORIO DUŠU

"NIJE JOŠ VREME DA POSTANEM TRENER PARTIZANA"... Saša Ilić o CSKA Sofiji, Zvezdi, Delijama i promašaju protiv Reala

Ja sam borac u srcu. Borim se do kraja, do poslednjeg trenutka, pa ćemo videti kako će izgledati bitka za titulu, rekao je Sale o bugarskom fudbalu

Objavljeno:

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić (43) glvna je tema u Bugarskoj na polusezoni u tamošnjem fudbalu.

Čuveni Sale trener je CSKA Sofije i ima bod više od "večitog" prvaka Ludogoreca, ali i najbolju odbranu u ligi sa samo devet primljenih golova.

Saša Ilić
Saša Ilićfoto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

- Dugujem veliku zahvalnost Čukaričkom, koji mi je ukazao veliko poverenje time što me je postavio za trenera prvog tima. Tamo je sjajno okruženje i za mlade igrače i za mlade trenere. U tih osam meseci koliko sam bio tamo uradili smo mnogo dobrih stvari. Imao sam neke nesporazume sa nekim ljudima u menadžmentu i odlučio sam da odem. A, što se tiče drugog pitanja, odgovoriću vam ovako: Nije još vreme da postanem trener Partizana - rekao je Ilić na početku razgovora za bugarski portal Trud.

Saša Ilić
Saša Ilićfoto: Starsport

Govorio je o srpskom večitom derbiju.

- Uvek sam govorio da su pobede nad Crvenom zvezdom za mene najvrednije. Igrao sam dva puta u Ligi šampiona sa Partizanom, borio se na terenu protiv mnogih velikih klubova, ali ne postoje lepše pobede od onih nad Zvezdom.

Saša Ilić i Nenad Milijaš - Nekadašnji kapiteni Partizana i Crvene zvezde
Saša Ilić i Nenad Milijaš - Nekadašnji kapiteni Partizana i Crvene zvezdefoto: Starsport©

Dodao je da nikada nije imao problem sa Delijama.

- Sa njima imam poseban odnos i nikada nisam imao probleme. Uvek su pokazivali respekt prema meni. Mogu i da kažem da sam jedan od retkih igrača kojima su navijači Zvezde podigli parolu na poslednjoj utakmici. A i ja sam uvek imao odnos pun poštovanja kako za Zvezdu kao klub, tako i za njihove navijače.

Govorio je i o čuvenom promašaju protiv Real Madrida u dresu Partizana.

- To je ostalo kao neka anegdota u Srbiji. Protiv Reala u Ligi šampiona promašio sam prazan gol sa metra u 80. minutu. A, onda sam potpisao za Seltu i prvi pogodak koji sam postigao bio je protiv Reala. Šalili su se ljudi sa mnom da bi bilo bolje da sam ga dao za Partizan. Ali, ozbiljno, sve bih dao sad da mogu da se taj promašaj nije desio.

Osvrt na prvi desezone na klupi CSKA.

- Zadovoljan sam onim što smo uradili za ovih šest meseci. Ostvarili smo odličnu polusezonu. Prvi smo na tabeli, prošli smo dva kola Kupa. Ostaje žal zbog Evrope, ali i dalje smatram da smo bili ravnopravan rival Bazelu u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Jedino što me muči je derbi sa Levskim, gde su nas zasluženo pobedili. To nam je bila najlošija utakmica.

Saša Ilić
Saša Ilićfoto: Starsport©

Za kraj pitanje o Ludogorecu i borbi za titulu.

- Ja sam borac u srcu. Borim se do kraja, do poslednjeg trenutka, pa ćemo videti kako će izgledati bitka za titulu. Ludogorec je šampion već 11 godina, redovno igra u Evropi i to su njegove prednosti u odnosu na CSKA. Ali, mi smo sada u dobrom momentu, prvi smo na tabeli, imamo bod više od njih. Samo što znam da je i u prethodnom periodu CSKA padao u prolećnom delu prvenstva. Nadam se da će se to sada promeniti - zaključio je Ilić.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.