AKO ODE SAUTGEJT... Poznat prvi kandidat za mesto selektora Engleske (FOTO)
Geret Sautgejt, Foto: EPA/NEIL HALL

PROMENA NA KLUPI?

AKO ODE SAUTGEJT... Poznat prvi kandidat za mesto selektora Engleske (FOTO)

Fudbalski savez ove zemlje zadovoljan je Geretom, ali on želi da razgovora sa porodicom oko budućnosti i onda će objaviti svoju odluku

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Engleske završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru porazom od Francuske (1:2) u četvrtfinalu.

Posle utakmice odmah su krenule spekulacije oko potencijalnog odlaska Gereta Sautgejta (52), selektora "Gordog Albina".

Geret Sautgejt
Geret Sautgejtfoto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Da pojasnimo, Fudbalski savez Engleske ima poverenja u iskusnog stručnjaka, kao i legende nacionalnog tima, ali sam strateg želi da razmisli o budućnosti.

- Mogli smo da budemo prvaci sveta. Nisam mogao ništa bolje da uradim od ovoga. Želim da donesem ispravnu odluku. To zahteva određeno vreme - rekao je Sautgejt.

Geret Sautgejt
Geret Sautgejtfoto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Jednu od ključnih ljudi u ubeđivanju Gereta oko ostanka mogao bi da bude i kapiten Hari Kejn koji je u 84. minutu promašio penal za 2:2.

- Odigrali smo sjajan turnir i mislim da imamo svetlu budućnost. Volimo to što imamo Gereta za selektora i želimo da ostane. Ali to je njegova odluka - istakao je Kejn.

Hari Kejn razočaran posle promašenog penala
Hari Kejn razočaran posle promašenog penalafoto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Prema informacijama sa Ostrva, Sautgejt želi da razgovora sa porodicom, a u slučaju otkaza, kako piše nemački Bild spreman je prvi naslednik.

U pitanju je Tomas Tuhel (49), koji je slobodan agent od 7. septembra i otkaza u Čelsiju u kojem je radio godinu i po dana.

Tomas Tuhel
Tomas Tuhelfoto: Starsport©

Nemački stručnjak navikao se na život u Engleskoj, a "plavce" je vodio na 100 utakmcia uz 60 pobeda, 234 remija i 16 poraza.

Tuhel je u prvoj sezoni na Stamford bridžu osvojio Ligu šampiona, a naredne Superkup Evrope i FIFA klupsko Svetsko prvenstvo.

Tomas Tuhel (skroz desno)
Tomas Tuhel (skroz desno)foto: EPA/David Ramos

U drugoj sezoni platio je ceh lošim rezultatima i situaciji u klubu.

Tomas je pre Čelsija radio u Pari Sen Žermenu (šest trofeja), Borusiji Dortmund (jedan stranac), Majncu i drugom timu Augzburga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.