"SPORT BAHATE KAŽNJAVA, VIDEO SAM NEJMARA KAKO JE DOŠAO NA UTAKMICU..." Hrvat podsetio na aroganciju Brazilaca!
Nejmar plače posle eliminacije sa SP, Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

a prišili su već šestu zvezdicu...

"SPORT BAHATE KAŽNJAVA, VIDEO SAM NEJMARA KAKO JE DOŠAO NA UTAKMICU..." Hrvat podsetio na aroganciju Brazilaca!

Imaju tri puta više igrača nego mi stanovnika, ali oni idu kući, a mi u polufinale

Objavljeno: 11:43h

Fudbaleri Hrvatske izbacili su Brazil sa Svetskog prvenstva u Kataru i izborili plasman u polufinale.

Svetski mediji ovaj uspeh opisuju kao fudbalsko čudo jer je Brazil bio izraziti favorit, ali i pošto je Hrvatska uspela da ponovi uspeh sa Mundijala u Rusiji kada je ušla među četiri najbolje reprezentacije sveta, ali onda stigla i do finala.

Svoj komentar dao je i hrvatski stručnjak Ivan Lekoa koji navodi da fudbalske velesile poput Brazila, Argentine, Engleske, Nemačke i Francuske ne mogu da ostvare dva polufinala na dva uzastopna SP, a da je Hrvatska u tome uspela jer ima "pobednike kakve svet ne pamti" i dodaje:

Fudbalska reprezentacija Hrvatske
foto: EPA/Georgi Licovski

- Ovu je utakmicu gledalo nekoliko milijardi ljudi. Ja sam u Kini i znam koliko je ovde ta utakmica bila gledana. Velika većina njih došla je da vidi pobedu Brazila, a nije je dočekala. Milijarde ljudi su videle kakve pobednike ima Hrvatska. Nezamislivo je šta su nam ti igrači podarili kao naciji. Brazilci su prava fudbalska zemlja, njih je 200 miliona, imaju tri puta više igrača nego mi stanovnika, ali oni idu kući, a mi smo u polufinalu.

Potom, Leka je prokomentarisao Brazil.

- I nismo u polufinalu slučajno, nego zato što smo to zaslužili, što smo bili ravnopravni Brazilu. Imali su oni šanse koje je Livaković fantastično branio, ali nisu imali kontrolu utakmice. Kad su poveli pomislili su da je ona gotova, ali jako su se prevarili. Malo ih je bahatost prebacila, a sport bahate kažnjava. Video sam Nejmara uoči utakmice kako dolazi sa plavim naočarima za sunce, tako se ne dolazi na utakmicu na Svetskom prvenstvu. To nije stav sportiste koji misli samo na teren.

Nejmar
foto: EPA/Neil Hall

- Međutim, dosta o Brazilcima. Idemo o našim pobednicima. Dobili smo ih jer smo igrali neverovatno dobru timsku odbranu, na čijem je čelu bio taj fenomenalni Livaković. Ispred njega je zadnja linija odigrala besprekorno. Juranović je tako često tokom karijere bio osporavan, a dečko je čudo od karaktera, njegova telesna moć retko se viđa u svetu fudbala. On će trčati u 270. minutu utakmice kada bi ona toliko trajala.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske
foto: EPA/Georgi Licovski

Svoj komentar Leka završava rečima: "Vatreni, vi ste pobednici, vi ste čudo!".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.