"DA SE RAČUNA PRVIH 65 MINUTA, BILI BISMO PRVI U GRUPI!"
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

ima smisla...

"DA SE RAČUNA PRVIH 65 MINUTA, BILI BISMO PRVI U GRUPI!"

Primetio sam da je u drugim reprezantacijama slično stanje. Igrači nisu na tom fizičkom nivou da odgovore izazovu kakvo je Svetsko prvenstvo - priča Piksi

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi brani učinak Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Orlovi" su osvojili samo jedan bod u grupi sa Brazilom (0:2), Kamerunom (3:3) i Švajcarskom (2:3) i zauzeli 29. mesto među 32 učesnika Mundijala.

Piksi se pravdao pre svega lošim fizičkim stanjem igrača, a ističe da je sam plasman na Mundijal veliki uspeh.

- Veliki uspeh smo napravili, uspeh za koji ćemo biti svesni za 10-15 godina, da se nađemo na Svetskom prvenstvu. Kasnije što se dešavalo u Ligi nacija, takođe - rekao je Piksi.

Selektor se onda osvrnuo na fizičku spremu svojih igrača.

Dragan Stojković Piksi
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Što se tiče fizičke spremnosti, nismo bili na niovu ovog takmičenja. Ako se utakmice računaju 65 minuta, bili bismo prvi u grupi. Nažalost utakmice se igraju 90+, a primetio sam da je u drugim reprezantacijama slično stanje. Igrači nisu na tom fizičkom nivou da odgovore izazovu kakvo je Svetsko prvenstvo.

- Svi igrači su došli iz takmičenja. Ako pogledate igru i naše učešće na utakmicama, ako se računa 60-65 minuta, mislim da bismo bili prvi. Nažalost, igra se 90+. Trčali smo iznad očekivanja, nismo imali svežinu, tu vrstu pripremljenosti koje nosi Svetsko prvenstvo.

- Sam odlazak za Bahrein, dan posle jedno sedam-osam igrača bilo je van stroja. To je bila jedan šok za mene, praktično ne možete trening da odradite. Znao sam da ne valja, znao sam da neće biti dobro. Onda čekate sutra ko može i ne može da trenira.

Dragan Stojković Piksi
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Aleksandar Mitrović mesec dana nije imao takmičarski ritam. Njegov privatni trener stavio mu je longetu, kada sam to čuo, još veća zabrinutost. Mitrović je rekao da može da igra, a imao je prvi kontakt sa loptom 22. novembra, to je za svaku pohvalu.

- Ista situacija i sa Vlahovićem, ovo je ništa što su dali dva gola, bilo bi mnogo više da su bili zdravi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.