UH, KOMŠIJE ĆE POBESNETI - I JAPANCI NIPODAŠTAVAJU "VATRENE": Hrvatska je za nas lagan protivnik!
Masahiro Fukuda, Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

samuraj puca od samopuzdanja

UH, KOMŠIJE ĆE POBESNETI - I JAPANCI NIPODAŠTAVAJU "VATRENE": Hrvatska je za nas lagan protivnik!

Iako su "Samuraji" osvojili prvo mesto u grupi E pobedama nad Španijom i Nemačkom posle preokreta (2:1), prednost se daje Hrvatskoj, koja je znatno iskusnija u ovakvim utakmicama, a i aktuelni je vicešampion sveta

Objavljeno:

Prvu utakmicu donjeg dela žreba osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru ovog ponedeljka igraju Japan i Hrvatska, od 16 časova.

Iako su "Samuraji" osvojili prvo mesto u grupi E pobedama nad Španijom i Nemačkom posle preokreta (2:1), prednost se daje Hrvatskoj, koja je znatno iskusnija u ovakvim utakmicama, a i aktuelni je vicešampion sveta.

Nakon što su "Kockasti" remizirali u prvom meču grupe F protiv Maroka (0:0), razbili su Kanadu sa 4:1 a bez dileme im je jak dodatni motiv dao selektor rivala Džon Herdmen koji je najavio: "Je***emo Hrvate!"...

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Nikola Vlašić, Luka Modrić
foto: EPA-EFE/Abir Sultan

Ipak, sada se čini da i jedan Japanac prravi sličnu grešku , doduše nekadašnji član selekcije, Masahiro Fukuda (55), koji je sa puno samopouzdanja najavio okršaj.

- Hrvatska je za Japan lagan protivnik. U ovoj situaciji, Japan je u zamahu, a uvek je lakše igrati protiv selekcije koja je na tabeli ispred vas. Japan igra bolje u takvoj situaciji - rekao je Fukuda, valjda osvrćući se na FIFA rang listu. Ističe i da je Hrvatska pokazala određene slabosti i provukla se dalje protiv Belgije:

- Hrvatska nije blistava ekipa. Primila je jedan gol na turniru, imaju čvrstu odbranu, ali i mi imamo šansi - rekao je Fukuda koji je za Japan upisao 45 nastupa. Postigao je devet pogodaka.

Ova azijska selekcija se nikad nije plasirala u četvrtfinale Mundijala - danas se nadaju tome.

Hrvatska će danas biti oslabljena neigranjem Borne Sose, dok će šansu dobiti Borna Barišić - čijeg oca je engleski tabloid označio kao šefa mafijaškog klana koji je pokušao atentat na Zdravka Mamića.

Ni Japanci neće biti kompletni, pošto zbog žutih kartona neće igrati Ko Itakura koji je igrao do sada sve tri utakmice Mundijala po 90 minuta, ali je dobijao kartone protiv Kostarike i Španije.

Fudbalska reprezentacija Japana
foto: EPA/Jiji Press

Zlatko Dalić je na pres konferenciji pre meča govorio u drugom tonu:

- Poštujemo suparnika koji je pobedio svetske prvake Španiju i Nemačku, nakon što je gubio u prvom delu, pokazao je svoj mentalitet i karakter, svoj kvalitet. Japan želi da se dokaže, ponajbolji su u presingu i tranziciji, iako nemaju posed lopte.

Zlatko Dalić
foto: EPA/Rungroj Yongrit

- Protivnapade završavaju s petoricom igrača, a Španija i Nemačka su kažnjeni za svoja opuštanja, moramo odmah po izgubljenoj lopti vratiti posed ili napraviti prekid. Svojim igračima poručujem da nikoga ne smemo potceniti, njihovo je pravo da krenu kao samuraji, a mi se nećemo ništa loše postaviti želimo li proći dalje. Moramo odigrati svoju utakmicu, dati najbolje od sebe, a onda će teren pokazati ko je bolji - rekao je Dalić.

Pobednik će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Brazil - Južna Koreja (20.00).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.