SELEKTOR ŠVAJCARSKE OTKRIO KARTE: Rekao hoće li Šaćiri igrati od prvog minuta!
Murat Jakin, Foto: EPA/Laurent Gillieron

INTERESANTNO

SELEKTOR ŠVAJCARSKE OTKRIO KARTE: Rekao hoće li Šaćiri igrati od prvog minuta!

Dodao je da bi plasman u osminu finala bio odličan rezultar

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin ocenio je danas da će morati od starta meča da pritisnu Srbiju, kako bi uspeli da nametnu svoju igru.

- Srbija igra u interesantnom sistemu, veoma napadačkom. Moraćemo dobro da počnemo meč, da ih pritisnemo kako bi mogli da implementiramo igru koju želim - rekao je Jakin novinarima u Kataru.

Fudbaleri Švajcarske i Srbije igraju u petak u 20 časova u utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru, a Švajcarskoj je bod dovoljan da obezbedi prolaz u narednu fazu takmičenja.

Brazil ima šest bodova i osigurao je plasman u osminu finala, pa će mu protiv Kameruna trebati bod za prvo mesto. Švajcarska ima tri boda, a Srbija i Kamerun po jedan bod.

- Dobro smo se pripremili, imamo tim koji je spreman da se adaptira protivniku. Važno je da nametnemo našu igru, da se koncentrišemo na nas same, a ne na protivnika. Moraćemo da budemo i kreativniji i hrabiji u napadima - istakao je Jakin.

Murat Jakin
foto: Profimedia

Dodao je da bi plasman u osminu finala bio odličan rezultar, s obzirom na komplikovanu grupu sa Kamerunom, Brazilom i Srbijom.

- Imamo dobru situaciju, i jedino o čemu razmišljam je priprema za ovaj meč i to da igrači budu spremni na terenu. Sve je u našim rukama i to je dobra stvar za nas. U dobroj smo poziciji i sutra ćemo pokazati da imamo dobar tim - kazao je selektor Švajcarske.

Jakin je dodao da su Đerdan Šaćiri i Noa Okafor trenirali u poslednja dana i da će moći da igraju sutra, kao i golman Jan Zomer i defanzivac Niko Elvedi koji su se prehladili dan ranije.

(Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.