NAJSKUPLJI FUDBALERI MUNDIJALA: Tu je 5 igrača Brazila, ali samo je jedan VREDNIJI od Srbina! Francuz na tronu
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL, EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO, EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO, EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

zlata vredni

NAJSKUPLJI FUDBALERI MUNDIJALA: Tu je 5 igrača Brazila, ali samo je jedan VREDNIJI od Srbina! Francuz na tronu

Zanimljivo, onaj koji je po sajtu specijalizovanom za tržišnu vrednost fudbalera, Transfermarktu, trenutno najvredniji, nije na Mundijalu

Objavljeno: 15:15h

Već smo pisali o vrednostima 32 reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva u Kataru i plasmanu Srbije na toj listi, a sada se bavimo pojedinačnim vrednostima na tržištu fudbalera koji su na Mundijalu.

Zanimljivo, onaj koji je po sajtu specijalizovanom za tržišnu vrednost fudbalera, Transfermarktu, trenutno najvredniji, nije na Mundijalu! U pitanju je Erling Holand koji je procenjen na 170 miliona evra.

Erling Holand, Kilijan Mbape
foto: EPA/Friedemann Vogel, EPA/Yoan Valat

A u Kataru je najskuplji Kilijan Mbape (PSŽ), i to ubedljivo - vredi 160 miliona evra, a prati ga Vinisijus Žunior (Real Madrid) - 120 miliona, pa Fil Foden (110 miliona).

Visoko je plsairan i jedan Srbin. Dušan Vlahović (22) sa još sedam fudbalera deli 12. mesto na ovoj listi, a vrednost mu je procenjena na 80 miliona evra.

Statistic: Transfer value of players at the FIFA World Cup in 2022 (in million euros) | Statista Find more statistics at Statista

Od igrača prvog rivala Srbije na SP, Brazila, Rodrigo takođe vredi 80 miliona, a Nejmar, Antoni i Gabrijel Žezus su procenjeni na po 75 - godine naranvo imaju veliki udeo u procenjivanju.

Infografik, Svetsko prventsvo, Najskuplji igrači
foto: Espreso ilustracija

U top 25 su igrači iz devet selkcija, Brazilci ih imaju pet, a Argentinci samo jednog i to Lautara Martinesa - 75 miliona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.