VANJA JE DRUGI NAJVIŠI IGRAČ NA MUNDIJALU: "Lala" ga nadmašio za 1 cm, a nećete verovati koliko je visok NAJNIŽI!
Vanja Milinković-Savić je znatno viši i od Aleksandra Mitrovića, Foto: EPA/Andrej Čukić

david i golijati

VANJA JE DRUGI NAJVIŠI IGRAČ NA MUNDIJALU: "Lala" ga nadmašio za 1 cm, a nećete verovati koliko je visok NAJNIŽI!

Na engleskom njegovo prezime znači "stolica", a na jednu bi morao da se popne bar da dođe do ramena pomenutim divovima

Objavljeno:

Možda je iznenađujuća bila vest da su fudbaleri Srbije najviši od svih reprezentacija učesnica Svetskog prvenstva u Kataru.

U proseku su Piksijevi "Orlovi" visoki 187,12 centimetara, a možda bi neko očekivao da su umesto njih na prvom mestu Holanđani - po statistici najviša nacija u Evropi.

Baš jedan član "Lala" je najviši fudbaler na Mundijalu. Andris Nopert (28) možda neće biti prvi izbor na golu Holandije selektora Luija fan Hala, ali je ogroman uspeh ostvario što se uopšte našao na spisku putnika za Katar, a sa 203 cm visine sada je poneo i ovu laskavu titulu.

Naš golman Vanja Milinković-Savić je drugi najviši na celom turniru sa 202 cm, a sledi sa 2 metra zvanično najbolji golman sveta, ali i poznati ženskaroš, Belgijanac Tibo Kurtoa.

Slede Anglosaksonci. Po 198 cm imaju Hari Sutar (Australija), Nik Poup (Engleska) i Vejn Henesi (Vels). Samo Sutar nije golman...

A ko je najniži fudbaler SP u Kataru?

U pitanju je Ilijas Šair, vezista Maroka i Kvins Park Rendžersa. Na engleskom njegovo prezime znači "stolica", a na jednu bi morao da se popne bar da dođe do ramena pomenutim divovima jer Šair ima samo 158 centimetara!

Ilijas Šair
foto: A Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ipak, sve ima svoje prednosti i mane, pa tako i Ilijas može da napravi pravi dar-mar protivničkim odbranama jer ima nisko težište pa brzo menja pravac sa loptom u nogoama, a kada vas prođe, teško ga je stići. Ali, ne želite ga u odbrani od prekida i visokih lopti, to je jasno...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.