OVO ĆE PODIĆI DOSTA PRAŠINE! "Sudija je pogrešio, nije bio faul za Zvezdu!"
Radnik - Crvena zvezda, Foto: Printscreen/Arenasport 1

BURA NE JENJAVA!

OVO ĆE PODIĆI DOSTA PRAŠINE! "Sudija je pogrešio, nije bio faul za Zvezdu!"

Sudijski ekspert analizirao meč o kome ne prestaje da se komentariše

Objavljeno: 08:41h

I dalje je glavna tema u klupskom srpskom fudbalu "sporan" detalj sa meča Radnika i Crvene zvezde koji su crveno-beli rešilu u svoju korist sa 2:1.

Faul iz kog je Aleksandar Katai postigao gol protiv Radnika je već podigao dosta prašine, a sada je dileme otklonio sudijski ekspert Zdravko Jokić.

Iskusni stručnjak je istakao da faul nije smeo da bude dosuđen!

Analizu za "Arena sport" televiziju je dao i Zdravko Jokić, koji je istakao da ovde nije bilo kontakta i da je sudija pogrešio u pozicioniranju.

Zdravko Jokić
Zdravko Jokićfoto: Starsport©

- Sudija nepotrebno ide levo umesto da bude iza igrača sa brojem 11. Kada je bio iza, video bi da nije bilo kontakta i prekršaja u ovoj situaciji. Morao je da pusti igru, leva noga plavog igrača je bila statična, igrač Zvezde je u pokretu, pao je, ne vidi se, moguće da je zakačio u zamahu, ali igrač nije pokušao da ga napadne plavi igrač, njegova noga je statična i nije moglo da dođe do kontakta. Da je sudija bio u položaju desno, on je bespotrebno otišao levo i nije mogao to ni da vidi - rekao je Jokić, pre nego što je objasnio i zašto VAR nije reagovao.

- Ne, ovo je situacija takva, dobro je pitanje, ovo nije akcija u kontinuitetu, kao da je pogrešno dosuđen aut, korner... Posle dosuđenog faula, golman je mogao da odbrani. VAR interveniše kada tim koji je napravio prekršaj, a tim koji je to uradio, postigne gol. Niko nije znao da će pasti gol, kada sudija dosudi ovakav prekršaj, a padne gol, aut, pa padne gol. Ocena sudije se tada umanjuje za 0,2. Ako je sudija sudio vrlo dobro, njegova ocena će biti umanjena za tih 0,2, pa bi umesto 8,5 imao 8,3, što nije negativna ocena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.