MLADI ARGENTINAC DONEO JUNAJTEDU NOVA TRI BODA: Fulam bez Mitrovića nije mogao da izdrži do kraja!
Junak dana Alehandro Garnaćo, Foto: EPA/Tolga Akmen

premijer liga 16. kolo

MLADI ARGENTINAC DONEO JUNAJTEDU NOVA TRI BODA: Fulam bez Mitrovića nije mogao da izdrži do kraja!

U poslednjih pola sata je Fulam bio taj koji je bio bliži pobedonosnom golu, ali je doživeo šok u 93. minutu

Objavljeno: 20:04h

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Fulam u Londonu rezultatom 2:1, u 16. kolu Premijer lige. Gol za tri boda dao je mladi Argentinac Garnačo u trećem i poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena.

Za Fulam zbog povrede nije igrao naš Aleksandar Mitrović, ali ga to nije sprečilo da pruži jako dobru partiju i bude nekoliko sekundi udaljen od osvajanja boda protiv favorita.

Bio je ovo poslednji meč Premijer lige pre Mundijala u Kataru.

Junajted je poveo u 14. minutu. Tada smo videli ono najbolje od Kazemira, koji je na perfektan način oduzeo loptu Kerniju na sredini igrališta i pokrenuo munjevitu tranziciju svoje ekipe. Eriksen je povukao, uposlio Marsijala i nastavio da trči, Francuz odigrao za Bruna, ovaj poslao loptu na drugu stativu, a tamo ju je Eriksen iz punog trka klizećim startom prosledio u mrežu sa svega tri metra, za 1:0. Fantastična akcija sa hiruški preciznim pasovima i prvi gol Eriksena u dresu Mančestera.

Gosti su do kraja prvog poluvremena uspeli da obore tempo, Fulam je i pored toga zapretio u dva navrata preko Vilsona i Vilijana, ali je De Hea bio na visini zadatka.

FK Mančester junajted
foto: EPA/Tolga Akmen

U nastavku otvorena borba. Fulam je igrao svoju igru, Vilijan i Kerni su posebno bili nadahnuti, pa je izjednačenje stiglo u 61. minutu.

Bruno je bio nonšalantan na protivničkoj polovini, pa mu je Robinson uduzeo jednu loptu i i prve uposlio Vilijana, koji je pokrenuo kontru. Brazilac se stuštio ka golu, na nekih 20 metara udaljenosti je "šmekerski" odigrao levo za Kernija, usledio je oštar pas u peterac za Dana Džejmsa i gol Velšanina, za 1:1.

Džejms je na teren ušao samo 120 sekundi pre postignutog gola, koji nije proslavio jer je bivši igrač Junajteda.

U poslednjih pola sata je Fulam bio taj koji je bio bliži pobedonosnom golu, ali je doživeo šok u 93. minutu.

Mladi, 18-ogodišnji, Alehandro Garnačo je opravdao poverenje koje mu je u poslednjih 20 minuta ukazao Erik ten Hag i na asistenciju Eriksena savladao Lena, za 1:2.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.