AZAR NAPUŠTA REAL! Belgijanac se vraća u Englesku, ima i dva "udvarača" (FOTO)
Eden Azar, Foto: Profimedia

DONEO ODLUKU

AZAR NAPUŠTA REAL! Belgijanac se vraća u Englesku, ima i dva "udvarača" (FOTO)

Eden od dolaska u Madrid nije pružio partije kao one iz Lila i naročito Čelsija, a imao je problema sa povredama i viškog kilograma

Objavljeno:

Kada je dolazio u Real Madrid u leto 2019. godine očekivalo se da će Eden Azar (31) biti prva violina "kraljevskog kluba" zajedno sa Karimom Benzemom.

Ipak, kapiten reprezentacije Belgije nije pokazao ništa posebno, a imao je i problema sa povredama i viškom kilograma.

Eden Azar
Eden Azarfoto: EPA/Oli Scarff

Krilni napadač pred ovu sezonu poručio je navijačima aktuelnog prvaka Evrope i Španije da će pokazati da vredi, ali se to još uvek nije desilo.

Odigrao je šest utakmica u svim takmičenjima, postigao po jedan gol i asistenciju, ali nije u prvom planu trenera Karla Anćelotija.

1 / 8 Foto: EPA/Neil Hall

Kako prenose španski mediji, nekadašnji fudbaler Lila i Čelsija žalio se upravu zbog male minutaže i poručio da želi da se vrati u Englesku posle Mundijala.

Prema informacijama "El Nacionala" postoje dva "udvarača" koja su spremna da plate 20.000.000 evra, a to su Njukasl junajted i Aston Vila.

Eden je u dresu Reala do sada odigrao upisao 72 nastupa i sedam pogodaka, a bio je dvaput prvak Španije i po jednom osvajač Superkupa Španije, Lige šampiona i Superkupa Evrope.

Eden Azar
Eden Azarfoto: EPA/Juanjo Martin

Azar je najbolje partije pružao u Čelsiju gde je od 2012. za sedam godina odigrao 352 utakmice i postigao 110 golova, a osvojio je po dve Premijer lige i Lige Evrope i po jedan FA i Liga kup.

Eden Azar u dresu Čelsija
Eden Azar u dresu Čelsijafoto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Postao je poznat u Lilu u kojem je od leta 2007. godine u kojem je upisao 194 nastupa i 50 pogodaka uz osvojenu duplu krunu u Francuskoj 2011. godine.

Dres reprezentacije Belgije nosi od 2008. godine i do sada ima 122 utakmice, 33 golova i bronzu sa Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.