PAVKOVDAN! Pre četiri godine, Milan bacio Liverpul NA KOLENA i postao HEROJ MARAKANE (VIDEO/FOTO)
Milan Pavkov, Foto: AP

"skoči, daj gol glavom"

PAVKOVDAN! Pre četiri godine, Milan bacio Liverpul NA KOLENA i postao HEROJ MARAKANE (VIDEO/FOTO)

Na današnji dan, momak iz Begeča dao dva gola budućem prvaku Evrope u grupnoj fazi Lige šampiona

Objavljeno: 18:34h
Veljko Petrović

Pavkovdan - 06.11.2018! Na današnji dan pre četiri godine Crvena zvezda pobedila je Liverpul sa 2:0 na prepunoj Marakani u grupnoj fazi Lige šampiona.

Zanimljivo, samo nekolko meseci kasnije izabranici Jirgena Klopa osvojili su titulu prvaka Evrope, ali vratimo se na čarobnu beogradsku noć.

U 22. minutu erupcija oduševljenja kada je Marko Marin izveo korner, a Milan Pavkov je glavom savladao Alisona preko Van Dajka.

Dve nedelje ranije, "redsi" su savladali crveno-bele 4:0 na Enfildu, a samo sedam minuta kasnije novi šok za engleskog velikana.

1 / 8 Foto: Starsport©

Momak iz Begeča uzeo je loptu na polovini terena, krenuo sam ka šesnaestercu, a potom razornim udarcem sa 20 metara probušio Brazilca.

Na kraju utakmice, svi su bili iznenađeni, slavilo se do jutra na ulicama glavnog grada Srbije, a utiske je izneo i Jirgen Klop.

- Nisam očekivao da će Pavkov da postigne dva gola. Promenio je igru i u meču Zvezde i Salcburga. Drugi pogodak bio je fantastičan, mada mislim da je taj gol i njega iznenadio - rekao je trener Liverpuča tada i pohvalio fantastičnu atmosferu na tribinama.

Postave Crvene zvezde i Liverpula

Crvena zvezda – Liverpul 2:0 (2:0)

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 51.318

Sudija: Antonio Mateu (Španija)

Strelac: Pavkov u 22. i 29. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković (od 58. Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić, Jovančić, Krstičić (od 73. Jovičić), Srnić, Ben, Marin (od 65. Čaušić), Pavkov.

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold (od 46. Gomez), Matip, Van Dajk, Robertson, Milner, Lalana (od 79. Origi), Vajnaldum, Salah, Staridž (od 46. Firmino), Mane.

Četiri godine kasnije heroj Milan Pavkov nije deo Crvene zvezde, a trenutno brani boje Al Fejhe iz Saudijske Arabije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.