Za jedne dobro, za druge loše! Grof otkrio ono što zanima sve Delije! (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

biće zanimljivo

Za jedne dobro, za druge loše! Grof otkrio ono što zanima sve Delije! (VIDEO)

Crnogorski stručnjak otkrio informacije koje će zaintrigirati navijače crveno-belih
Objavljeno: 18:08h

On je najavio i odlazak velekog broja igrača iz kluba... Dobre vesti za jedne, a loše za druge...

- Zvezda će u svakom slučaju u junu morati da se oprašta sa mnogo igrača, ima onih koji završavaju karijeru. Nije bitno kakav će tim biti tržišno, već kakav će biti u pokušaju da se kvalifikuje u neko od evropskih takmičenja. Čini mi se da smo na dobrom putu. Doveli smo Boaćija, došao je Frimpong, sačuvali Donalda, Le Taleka, Kangu. Biće potrebna dodatna selekcija, a nadam se da će neko od mladih izboriti svoje mesto i igrati - rekao je trener Zvezde.

ZELENO SVETLO! Evo kako Zvezda može da dođe do fantastičnog štopera! (VIDEO)

On je rekao da u slučaju da Bogdan Planić ne dođe u tim, klub neće tražiti drugo rešenje za poziciju štopera na transfer pijaci.

HRVATI SE SMORILI: Bivši igrač Zvezde uništio savršen skor Dinama! (VIDEO)

Svakome treba vremena da se prilagodi i prihvati način rada, kao i nove saigrače. Kako sada stvari stoje, mislim da su prava pojačanja. Ne znam da li će biti trenutno, ali makar za sledeću sezonu. Svi su spremni za Zvezdu dok ne dođu na Marakanu. Videćemo da li će biti spremni kada dođu na naš stadion jer tamo lopta drugačije odskače -kazao je Božović.

On je istakao da mu se čini da je Zvezda na dobrom putu, iako je rekao da će na leto biti potrebna dodatna selekcija, uprkos tome što su sačovani Mičel Donald, Damjan Le Talek i Gelor Kanga.

Takođe, kazao je da očekuje mnogo od omladinaca koje je poveo na Kipar, za koje je rekao da su "deca koja dolaze", da imaju kvalitet, ali da nije trenutak da sve svi oni forsiraju jer je "titula prioritet bez obzira na sve".

- Igrači se dele na dobre i loše. Igraće oni koji su najbolji. Mladi će sigurno dobiti šansu, ali moraju da treniraju, rade i sačekaju priliku", rekao je Božović. On je dodao da je istorija pokazala da forsiranje mladih igrača i njihova rana prodaja dovodi do toga da se "ta deca često gube" jer nespremna i nejaka idu u inostranstvo.

Klub su tokom zime napustili Ugo Vijeira, Tomas Fibel, Pablo Mouče, Miloš Cvetković, David Babunski i Adam Mičel, a Božović je kazao da će se "videti" da li će još neko otići. Kada je reč o Mihailu Ristiću, trener Zvezde je ocenio da je za njega najbolje da ostane.

- Za njega je najbolje da ostane, trenira i nametne se da igra., a ako ne, da igra sledeće godine - rekao je Božović.

Božović je rekao da nije optimista kada je reč o plasmanu u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, kao da nije to bio ni prošle sezone.

- Veoma je teško kada se prodaju najbolji igrači. Treba forsirati svoje, dovoditi pojačanja na brzinu, plus nemati siguran budžet, a pričati o Ligi šampiona. Verujem u duplu krunu, iako će biti teško i neizvesno do kraja", rekao je Božović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.