MARADONA PREMINUO PRE DVE GODINE, ALI ON TO NE ZNA! Čuveni Argentinac misli da je ŽIV - OTKRIVEN RAZLOG (FOTO)
Dijego Maradona i Karlos Bilardo, Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

NA DANAŠNJI DAN ROĐEN dijego

MARADONA PREMINUO PRE DVE GODINE, ALI ON TO NE ZNA! Čuveni Argentinac misli da je ŽIV - OTKRIVEN RAZLOG (FOTO)

U pitanju je Karlos Bilardo, čovek koji je bio selektor "El Pibeu" kada se dogodila "Božja ruka" i osvajanje Mundijala 1986. godine

Objavljeno:

Na današnji dan pre 62 godine rođen je jedan od najboljih fudbalera u istoriji, čovek koji je na neki način promenio istoriju - Dijego Armando Maradona.

Dve godine je skoro prošlo od smrti legendarnog El Pibea i svi i dalje ne mogu da veruju da ge nema, osim jednog čoveka.

Dijego Armando Maradona
Dijego Armando Maradonafoto: EPA/Andy Rain

U pitanju je Karlos Bilardo i on je naciji poklonio čuvenog Argentinca, a sve je počelo na Svetskom prvenstvu 1978. godine kada Cesar Luis Menoti nije poveo Dijega.

Maradona je tada igrao već dve godine u Argentinos Juniorsu, navijači su bili besni, ali kada su se Danijel Pasarela i Mario Kempes vratili sa Mundijala sa trofejem niko ništa nije smeo da kaže.

Karlos Bilardo i Dijego Maradona
Karlos Bilardo i Dijego Maradonafoto: EPA-EFE

Menoti je kasnije završio svoju misiju, a potom je stigla čuvena "Zlatna Boginja" iz 1986. godine i legendarni Dijegov potez sa "Božjom rukom"-

Tada je selektor bio Karlos Bilardo koji nikada nije krio koliko obožava Maradonu i zato mu još uvek nije rečeno da je njegov ljubimac preminuo.

- Ne mogu da mu kažem da je Dijego mrtav. Voleo ga je kao sina - rekao je Horhe Bilardo, brat ovog čuvenog trenera.

Trenutak za istoriju - 'Božja ruka'
Trenutak za istoriju - "Božja ruka"foto: Profimedia

Karlos Bilardo ima 84 godine i pati od neuroloških problema,a procenjeno je da bi stres oko smrti bio preveliki i televizor je izbačen iz njegove sobe.

Čuveni strateg i Dijego sarađivali su na tri SP i proslavljeni stručnjak ga je smatrao kao sina za kog nažalost i dalje veruje da ga nije izgubio.

Dijego Maradona sa trofejem Svetskog šampiona iz 1986. godine
Dijego Maradona sa trofejem Svetskog šampiona iz 1986. godinefoto: AP

- Medicinska sestra znala je da se ako se to dogodi, TV mora da bude zabranjen. I tako je bilo, rečeno mu je da je pukao TV kabl - istakao je Horhe Bilardo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.