BRUKA I SRAMOTA! Fudbaler Viljareala odao počast LEGENDI - sudija ga isključio sa meča! (VIDEO)
Aleks Baena, Foto: Twitter/printscreen

ŠPANCI BRUJE!

BRUKA I SRAMOTA! Fudbaler Viljareala odao počast LEGENDI - sudija ga isključio sa meča! (VIDEO)

Neverovatna odluka jednog od najboljih sudija španskog prvenstva

Objavljeno: 10:33h

Fudbaleri Viljareala su posle preokreta savladali sa 2:1 Almeriju u 11. kolu Primere, iako su neposredno nakon prvog gola ostali sa desetoricom igrača na terenu pošto je strelac istog isključen.

Aleks Baena je u 56. minutu postigao gol kojim je Žutoj podmornici doneo izjednačenje, a nakon istog je želeo da oda počast nedavno preminulom potpredsedniku kluba Manuelu Ljanesi, koji je bio kreator svih uspeha kluba u poslednje tri decenije i koji je jedan od najzaslužnijih za stvaranje modernog Viljareala. Banea, koji je pet minuta ranije dobio prvi žuti karton, verovatno se nadao da će njegov potez shvatiti sudija i da ga neće kazniti, ali je usledio šok. Fudbaler Viljareala je skinuo dres i pokazao majicu na kojoj je pisalo , a arbitar Rikardo de Burgos Bengoečea, inače zvanično najbolji u Primeri prošle sezone, pokazao mu je put u svlačionicu.

Dakle, arbitar je odlučio da se striktno drži pravila igre u ovoj situaciji, iako su igrači Viljareala žestoko protestovali pa je žuti karton dobio i Pau Tores, dok je isključen Morlaneš koji je bio na klupi. Ekipa Unaja Emerija ipak uspela do kraja da dođe do pobede, a strelac u nadoknadi je bio Nikolas Džekson, koji je mrežu zatresao u situaciji jedan na jedan sa golmanom posle pasa Danija Pareha. Sa druge strane, strelac gola za Almeriju bio je Melero.

Inače, Ljanesa bio je tvorac modernog Viljareala, u klub je stigao još 1993. godine i zaslužan je za dolazak milijardera Fernanda Roiga, koji je četiri godine kasnije kupio Žutu podmornicu. Već u prvoj zajedničkoj sezoni su klub uveli u najviši rang španskog fudbala i u godinama koje dolaze ga promovisali kao jedan od najjačih.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.