"ZAGRLIM SVOJU ŽENU, A KAO DA GRLIM JASTUK, NISAM NIŠTA OSEĆAO"! Inijesta otkrio da se borio sa VELIKIM PROBLEMOM
Andres Inijesta, Foto: Profimedia

" I DALJE IDEM NA TERAPIJE"

"ZAGRLIM SVOJU ŽENU, A KAO DA GRLIM JASTUK, NISAM NIŠTA OSEĆAO"! Inijesta otkrio da se borio sa VELIKIM PROBLEMOM

Najbolji deo dana mi je bio kada popijem tabletu i odem na spavanje, rekao je između ostalog kapiten Visel Kobea

Objavljeno:

Legendarni španski fudbaler Andres Inijesta (38) otkrio je da se borio sa depresijom mesec i po dana pre Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Vezista je tada sa "crvenom furijom" osvojio Mundijal protiv Holandije i postigao odlučujući gol za osvajanje "Zlatne boginje".

- Odlučio sam da govorim o svom mentalnom zdravlju dok sam se borio protiv depresije. Znam da sam javna osoba, ali morao sam da kažem neke stvari onako kakve one jesu. Nikada nisam razmišljao o tome da me ljudi nazivaju ludim ili slabim. Kada sam se borio s depresijom, najbolji deo dana mi je bio kada popijem tabletu i odem na spavanje. Jednostavno, u depresiji gubiš radost od života, od svega što postoji. Legnem u krevet, zagrlim svoju ženu, a čini mi se kao da grlim jastuk. Nisam osećao ništa - rekao je Inijesta.

Kapiten japanskog Visel Kobea poručio je da je prolazio veliku krizu i za finale Lige šampiona 2009. godine kada je savladan Mančeste junajted i osvojena titula prvaka Evrope.

Bilo je veliko pitanje da li će uopšte nastupati na tom meču odigranom u Rimu.

- Još uvek idem na terapije jer moram imati mir sam sa sobom. Volim da slušam profesionalce kako govore o mentalnom zdravlju i depresiji. Na kraju, život vas nauči da depresija i mentalno zdravlje mogu uticati na svakog. Ne radi se tu o materijalnim stvarima, mogao sam imati sve automobile na sveta i sve što sam želeo, ali mi je bilo teško da se suočim sa sa životnim problemima. Morate trenirati svoj mozak, to je najvažnije - zaključio je Andres.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.