"NISAM SANJAO MANČESTER, VEĆ DRES ZVEZDE I GOL PARTIZANU - I OSTVARIO SAM!" Crveno-beli čestitali legendi (FOTO)
Nemanja Vidić, Foto: instagram/istorijafkcrvenazvezda

neponovljiv

"NISAM SANJAO MANČESTER, VEĆ DRES ZVEZDE I GOL PARTIZANU - I OSTVARIO SAM!" Crveno-beli čestitali legendi (FOTO)

I Britanci su podsetili na tri neverovatna podatka koja govore o tome kakav je igrač bio Nemanja Vidić

Objavljeno:

FK Crvena zvezda je na svojim društvenim mrežama podsetio da je danas rođendan jednom od najboljih igrača crveno-belih u ovom veku - Nemanji Vidiću.

Trofejni defanzivac je ovog petka napunio 41 godinu. Tokom tri sezone u Zvezdi, Vidić je postigao 12 golova u 67 utakmica, a karijeru na "Marakani", gde je i ponikao, završio je u takmičarskoj 2003/04 sa osvojenom "duplom krunom".

Usledio je transfer u moskovski Spartak, a odatle u Mančester junajted gd eje izrastao u najboljeg defanzivca Premijer lige i jednog od najboljih na planeti.

- Ne živim ja san, nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na Marakani. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala, već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu. I sve sam to ostvario. Jedino što nisam, a o čemu sam kao klinac maštao u Užicu, bilo je da posle pogotka protiv crno-belih otrčim na severnu tribinu i ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester je dokazivanje, profesionalizam - podsetila je Zvezdu na izjavu jednog od najboljih đaka koje je ikad školovala u svojoj omladinskoj školi.

TUŽNA PRIČA IZ ŽIVOTA NEMANJE VIDIĆA! Rano izgubio dobrog prijatelja, a onda napravio gest za DIVLJENJE! (FOTO)

Čuvena britanska kladionica "Vilijam Hil" takođe je objavila da je Vidiću rođendan i podsetila na tri neverovatna podatka koja govore o tome kakav je bio igrač i koliko veliku karijeru je ostvario:

- Vidić je prvi defanzivac koji je proglašen za najboljeg igrača sezone Premijer lige

- Jedini je defanzivac koji je dva puta bio proglašavan za igrača sezone

- Ima najveći procenat pobeda među svim defanzivcima koji su odigrali više od 200 utakmica u Premijer ligi

Nemanja Vidić, Fudbal, Sport
foto: Starsport

Odigrao je 211 utakmica u najjačoj ligi na svetu, ostvario sa Junajtedom 149 pobeda, a čak na 95 utakmica njegov tim nije primio gol. Dva puta je uvršten u idealan tim sveta "FIFPRO world 11", čak četiri puta je bio u idealnom timu Premijer lige...

Povrh svih uspeha, Vidić je ipak više od svega upamćen po neverovatnoj borbenosti, požrtvovanosti i spremnosti da "raznese" protivnika. Stavljao je doslovno glavu na kopačku rivala, samo da bi sprečio gol. I najčešće je uspevao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.