TRENER VOJVODINE ZNA ZVEZDINE MANE: Rastavac ima plan kako do bodova u derbiju kola Superlige!
Rastavac je dobro skenirao Zvezdu, Foto: Starsport©

videćemo šta će biti

TRENER VOJVODINE ZNA ZVEZDINE MANE: Rastavac ima plan kako do bodova u derbiju kola Superlige!

Očekujem da će Zvezda rotirati tim, ali ne znam u kom smeru

Objavljeno:

Trener fudbalera Vojvodine Milan Rastavac smatra da njegov tim može da parira Crvenoj zvezdi u predstojećem okršaju na stadionu "Karađorđe".

Vojvodina sutra od 19 sati dočekuje Crvenu zvezdu u zaostalom meču 5. kola Super lige Srbije, a ekipa Milana Rastavca se ne nalazi u najboljoj formi. Zapravo, u potpunom je kontrastu u odnosu na period kada je ovaj meč prvobitno trebalo da se igra.

- Verujem da je ispred nas utakmica u kojoj Vojvodina nema šta da izgubi, a može mnogo toga da dobije. Imamo zadatak da u jednom periodu napravimo snažan kolektiv, a pod tim podrazumevamo i tim na terenu, ali i sve strukture unutar kluba koje treba da funkcionišu na jednom visokom nivou. Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača. Ne bih mnogo pričao o ekipi Crvene zvezde, koja je pokazala svoj kvalitet u. Glavni igrači Zvezde opšte poznati su svima nama. Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to i da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbrane. Naš cilj je da dođemo na taj nivo da možemo da odgovorimo svakom rivalu, sa pobedničkim stavom i željom da osvojimo bodove. Ti bodovi nose istu težinu i protiv Zvezde i protiv nekog drugog rivala. Treba igrati dobar fudbal i doći u priliku da se osvoje ti bodovi na svakom meču - rekao je Rastavac.

On veruje da su bolji rezultati ove sezone uticati da njegov tim ne razmišlja o negativnoj tradiciji protiv Crvene zvezde.

Milan Rastavac
foto: Starsport©

- Verujem da smo sa dobrim rezultatima od početka sezone, na neki način preboleli te poglede u prošlost i da možemo da se okrenemo sami sebi. Ujedno je ovo i za nas dobar test da vidimo da li smo prevazišli neke stvari. Ja verujem da jesmo, ali to treba da pokažemo i na terenu. Postoji ta težina koju nose utakmice sa tim rivalima sa kojima imamo negativan saldo, ali verujem da to možemo da prevaziđemo baš sutra - naglasio je Rastavac.

Trener "stare dame“ očekuje određene rotacije u timu Crvene zvezde, a takođe je najavio promene i u svojoj ekipi.

- Očekujem da će Zvezda rotirati tim, ali ne znam u kom smeru, zato i ne želim da se opterećujemo time. Kada se mi postavimo na taj način da se suprotstavimo jednom značajnom i visokom nivou, onda nam je svejedno protiv koga ćemo igrati. Biće rotacija i u našoj ekipi pred svaku utakmicu, jer to zahteva raspored. S druge strane, koliko god se pripremamo za svaki meč, imamo zadatak da što veći broj igrača osposobimo za tu generalnu ideju u igri Vojvodine i na nekom dugoročnom planu. Slabost Zvezde može da bude brza transformacija koje oni u nekim trenucima teže brane. Jednostavno, Zvezdu morate nečim iznenaditi ako želite da je pobedite. Do toga možemo doći kroz čvrstu i agresivnu odbranu - zaključio je Milan Rastavac.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.