BRUKA ENGLEZA: Piksi im nije ni u TOP 50! Evo ko je za njih NAJBOLJI TRENER na svetu, nema selektora u TOP 10!
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

nisu baš neki fudbalski znalci

BRUKA ENGLEZA: Piksi im nije ni u TOP 50! Evo ko je za njih NAJBOLJI TRENER na svetu, nema selektora u TOP 10!

U ovom izboru korišćeni su razni parametri, među kojima su postignuti rezultati u poslednjih 12 meseci i resursi sa kojima svaki trener raspolaže

Objavljeno:

Poznati britanski list "FourFourTwo" (4-4-2) je sastavio spisak najboljih 50 trenera sveta. U ovom izboru korišćeni su razni parametri, među kojima su postignuti rezultati u poslednjih 12 meseci i resursi sa kojima svaki trener raspolaže.

U TOP 50 najboljih trenera sveta u izboru britanskog magazina nema nijednog srpskog trenera. To je posebno čudno kada se uzme u obzir šta je to sve Dragan Stojković Piksi uradio sa reprezentacijom Srbije.

Za njega nije bilo mesta, ali jeste za stručnjake kao što su Lidsov Džodi Marš, Fjorentinin Vinćenco Italijano ili Lisijen Favr iz Nice koja je očajno počela sezonu. Takođe, mesta je bilo i za trenera Lorijena Regisa Le Brisa i Brentfordovog Tomasa Franka.

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, trenutno je najbolji trener sveta po izboru ovog fudbalskog magazina.

Gvardiola je menadžer Mančester sitija od 2016. godine. On je prošle sezone sa "Građanima" osvojio titulu u Premijer ligi i igrao finale Lige šampiona.

Na drugom mestu je upravo trener koji ga je sprečio da po prvi put postane prvak Evrope sa Sitijem, stručnjak Real Madrida, Karlo Anćeloti, koji je osvojio Ligu šampiona, La Ligu i Superkup Evrope.

Pep Gvardiola
foto: EPA/Peter Powel

U TOP 10 najboljih trenera sveta nalaze se još Jirgen Klop (Liverpul), Antonio Konte (Totenhem), Stefano Pjoli (Milan), Mikel Arteta (Arsenal), Tomas Tuhel (Čelsi, sad bez angažmana), Grejem Poter (Brajton, pa Čelsi), Julijan Nagelsman (Bajern) i Dijego Simeone (Atletiko).

Najbolji selektor je Hans-Diter Flik. 'Hansi' je zauzeo 11. mesto.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.