BRAZIL TRAŽI NOVOG SELEKTORA: Tite najavio kraj svoje karijere na klupi "Selesaa"!
Tite, Foto: AP

interesantno

BRAZIL TRAŽI NOVOG SELEKTORA: Tite najavio kraj svoje karijere na klupi "Selesaa"!

Tite je preuzeo selekciju Brazila 2016. godine

Objavljeno:

Aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite odlučio je da se povuče po završetku Svetskog prvenstva u Kataru

Brazil će na SP igrati u grupi sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom.

Predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodrigez izjavio je da su Abel Fereira, Dorival Žunior i Fernando Diniz najozbiljniji kandidati za novog selektora "selesaa".

- Brazilski fudbal ima nepresušan izvor sjajnih trenera. Mogu da potvrdim da su kandidati za selektora Fereira, Žunior i Diniz, ali nije fer da pričamo samo o njima i da zaboravimo druge, jer imamo bar još 10 kvalitetnih kandidata. Trenutno smo fokusirani na pripreme za Katar. Odluku o Titeovom nasledniku ćemo doneti po završetku Mundijal - rekao je Rodrigez.

Fereira (43) je portugalski stručnjak koji je trenutno trener Palmeirasa. On je ranije trenirao PAOK, Bragu i Sporting.

Diniz (48) je trener Fluminensea, a ranije je, izmedju ostalih, vodio i Vasko da Gamu, Santos, Sao Paulo, Fluminense i Atletiko Paranaense.

Dorival Žunior (60) je trener Flamenga, a ranije je, izmedju ostalih, vodio i Sao Paulo, Palmeiras, Fluminense, Vasko da Gamu, Santos, Kruzeiro.

Tite je preuzeo selekciju Brazila 2016. godine, a sa ovom reprezentacijom stigao je do četvrtfinala SP 2018. On je 2019. sa Brazilom osvojio Kopa Ameriku.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.