PIKSI OSTAO U TRANSU NAKON ERAKOVIĆEVOG IZLAGANJA! Da li je ovo njegova karta za Katar?! (VIDEO)
Strahinja Eraković, jedan od najboljih štopera sa ovih prostora, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

umeće!

PIKSI OSTAO U TRANSU NAKON ERAKOVIĆEVOG IZLAGANJA! Da li je ovo njegova karta za Katar?! (VIDEO)

Mladi defanzivac je u toku ove sezone dosta puta igrao i na poziciji desnog beka

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde su deklasirali Ferencvaroš na stadionu Rajko Mitić sa 4:1 u okviru trećeg kola Lige Evrope.

Jedan od najzapaženijih na terenu je svakako bio i Strahinja Eraković, koji je pružio doktorsku partiju i još jednom pokazao da se najbolje snalazi na poziciji štopera.

ERAKOVIĆ OTKLONIO SUMNJE OKO NAJČEŠĆEG PITANJA! Jedna osoba se za sve pita!

Mladi defanzivac je u toku ove sezone dosta puta igrao i na poziciji desnog beka, ali je nakon duela sa mađarskim predstavnikom jasno da Zvezda ne sme više da “guši” popularnog Čupu.

On je pokazao da je izrastao u štopera koji može da se nađe u avionu za predstojeći Mundijal u Kataru.

Protiv Ferencvaroša je održao čas fudbala protivničkim ofanzivcima. Pravovremenim skokom je izbacivao lopte iz kaznenog prostora, sjajno je čitao igru i nogu stavljao na mesto gde lopta ide i pre nego što ova tamo dođe, dobijao je duele jedan na jedan, dok je i vezni red od njega dobijao upotrebljive lopte.

Strahinja je dobijao pohvale sa raznih strana, a i sam Piksi pre nego što je postao selektor je u superlativu pričao o ovom mladiću.

1 / 8 Foto: Starsport©

– Prošle godine, možda je bio neki januar dok još nisam ni postao selektor, rekao sam Dejanu Stankoviću za Erakovića. Rekao sam mu da sam ga gledao na nekim utakmicama i da dečko zaista pokazuje odličan potencijal. Drago mi je da nisam pogrešio i da on strašno dobro napreduje. Vidi se to iz utakmice u utakmicu. Razvija se u dobrom pravcu i to je dobar benefit za srpski fudbal – rekao je on tada.

U međuvremenu je Eraković dobio poziv reprezentacije Srbije, upisao je i debi, a ukoliko se pogleda trenutna forma njegovih “konkurenata” ne treba da začudi ukoliko bude imao prednost u odnosu na njih u nacionalnom timu.

MILOJEVIĆ PREPRAVLJA GREŠKE OD STANKOVIĆA! Poseban akcenat na Erakoviću

Nije tajna da je Zvezda tokom leta uspela da odoli evropskim velikanim i nekako sačuva mladog štopera u svojim redovima. Ipak, Mitar Mrkela je nakon duela sa Ferencvarošem istakao kako će se to teško ponoviti već na zimu, i da bi šampion Srbije mogao da ostane bez jednog od najboljih igrača ubrzo, a pogotov, ukoliko Eraković bude dobio priliku i na Mundijalu u Kataru da pokaže šta zna.

– Eraković je fenomenalan igrač. Pričao sam već, odbili smo ponudu od 6.000.000 za 50 posto prava. Za koliko novca bismo ga trenutno pustili je više pitanje za generalnog direktora, on je bolji sa parama od mene. Ako nastavi ovako, a ovo je bila utakmica gde je demonstrirao klasu, biće teško zadržati ga u januaru – rekao je sportski direktor Crvene zvezde.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.