RADNIČKI NIJE SLUČAJNO SRUŠIO PARTIZAN: Oduševićete se kada vidite NJEGOVU INFRASTRUKTURU - USLOVI IZ SNOVA (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

kapa dole!

RADNIČKI NIJE SLUČAJNO SRUŠIO PARTIZAN: Oduševićete se kada vidite NJEGOVU INFRASTRUKTURU - USLOVI IZ SNOVA (FOTO)

Radnički iz Sremske Mitrovice iz godine u godinu napreduje

Objavljeno: 19:31h

FK Radnički iz Sremske Mitrovice je napravio nezapamćen podvig i izbacio favorizovani Partizan iz Kupa Srbije, a samo nekoliko dana ranije je klub proslavio 100 godina osnivanja.

Taj trijumf je bio fascinantan...

Nije reč o ponižavanju dokazanog kluba kao što Partizan jer sve je moguće u modernom fudbalu, ali ovo je bilo zaista nesvakidašnje.

Dok jedan Dijabate vredi kao čitav tim Radničkog i dok je cela Sremska Mitrovica jedva čekala da vidi veliki Partizan na delu, ovaj meč je od strane domaćih bojažljivo i sa puno respekta najavljen.

A desilo se ono što apsolutno niko nije očekivao... I to uopšte nije slučajno!

Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice osnovan je 15. aprila 1922. godine u sremskomitrovačkom naselju Hesna, pod imenom Sport klub Radnički. Klub su osnovali lokalni Nemci iz Hesne, koji su činili većinsko stanovništvo ovog radničkog naselja osnovanog 1828. godine. Osnivač kluba i pokretač svih akcija bio je Ivan Konrad, ujedno i najaktivniji član Radničkog u periodu Kraljevine Jugoslavije.

Tokom duge istorije klub se takmičio u nižim rangovima takmičenja opštinskog, regionalnog i pokrajinskog nivoa. Najveći uspeh kluba bila je titula prvaka Vojvođanske lige u sezoni 1966/67 i plasman u Srpsku ligu – Sever, treći rang takmičenja, za sezonu 1967/68. Od ostalih značajnijih uspeha tu su titule prvaka Sremske lige 1956/57, 1965/66 i 1988/89, kao i osvajanje Kupa Srema 1961. godine.

U sezoni 2011/12 Radnički je zauzeo prvo mesto u Vojvođanskoj ligi Zapad i plasirao se u viši rang, Srpsku ligu Vojvodina. Već u prvoj sezoni 2012/13 klub je osvojio 3. mesto, a isti plasman ponovljen je i na kraju sezone 2015/16.

Nakon osam sezona u srpskoligaškom društvu klub je na kraju sezone 2019/20 po prvi put u istoriji postao član drugog ranga takmičenja – Prve lige Srbije. Naime, sezonu obeleženu prekidom takmičenja zbog pandemije virusa COVID-19 ekipa Radničkog je završila na 10. mestu na tabeli. Međutim, odlukom nadležnih organa Prva liga Srbije je proširena, a među novim članovima koji su dobili prvoligaški status našla se i ekipa iz Sremske Mitrovice. Prvu sezonu u drugom po jačini rangu završili su na 9. mestu, dok su drugu sezonu završili na 7. mestu tabele, što je i najveći uspeh u istoriji kluba.

Ono što je očigledno je da klub napreduje sve više, pa bi one najvatrenije pristalice kluba sigurno rekle da pobeda i nije bila slučajnost i da trud i pametna ulaganja u nekom momentu moraju da nadvladaju, pa i takvog giganta kakav je Partizan.

Fudbaleri Radničkog takođe imaju sjajne uslove za rad, moderne prostorije u skladu sa visokim standardima.

Sve je sređeno tip-top, pa na igračima ostaje samo onaj najlepši deo posla - bavljenje fudbalom.

Pogledajte i sami kako sve to odlično izgleda. Kapa dole!

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.