ŠOK LISTA FAVORITA BRITANACA! Džinovski SKOK Srbije - Englezi, Hrvati, Francuzi u STRAHU od moćnih "orlova"
Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN, EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT, EP​A-EFE/MOHAMMED BADRA, EPA-EFE/Fredrik Varfjell NORWAY OUT

svi bruje o partijama srbije

ŠOK LISTA FAVORITA BRITANACA! Džinovski SKOK Srbije - Englezi, Hrvati, Francuzi u STRAHU od moćnih "orlova"

Plasman u Divizuju A Lige nacija već donosi "slavu" Piksijevim izabranicima

Objavljeno: 13:43h

Britanski "Gardijan" je napravio najnoviju analizu 32 reprezentacije koje će se nadmetati na Mundijalu u Kataru, a selekcija Srbije se izuzetno dobro kotira.

Tačnije, napredovala je za čak pet pozicija od poslednjeg preseka, što su naši reprezentativci zaslužili pobedama protiv Švedske i Norveške, i tako se plasirali u elitu Lige nacija.

Srbija je trenutno 10. kandidat da podigne "Zlatnu boginju" u Kataru, piše "Gardijan" i navodi analizu.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: EPA/Frederik Varfjell

- Optimizam Srbije se čini opravdanim. U izvanrednoj su formi, pobede nad Švedskom i Norveškom ukazuju na to da je Dragan Stojković usadio zrelost i balans u tim i tako upotpunio duh, koji nesumnjivo poseduju. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su pogađali u Oslu, a prvi je postigao het-trik i protiv Švedske. Teška grupa u Kataru ne bi trebalo da ih plaši - piše u tekstu.

Ono što je zanimljivo, na poziciji ispre (9) je reprezentacije Engleske kojoj u poslednje vreme ne ide kako treba, ali, ipak su se podigli za jedno mesto više.

- Polufinalisti Svetskog prvenstva i finalisti Eura, Engleska bi trebalo da ide u Katar sa optimizmom, ali nisu pobedili nijednu od prethodnih šest utakmica, veliki broj ključnih igrača je povređen ili van forme i izgleda da strpljenja sa Garetom Sautgejtom da ponestaje. Dvadeset dobrih minuta protiv Nemačke je bar malo podiglo raspoloženje, ali, moraće mnogo bolje u Kataru.

Hrvatska se nalazi na 8. mestu, što je za pet mesta bolja pozicija.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Fudbalska reprezentacija Danske, Liga nacija
foto: EPA/Antonio Bat

Svaki nagoveštaj da je Hrvatska sila koja bledi otklonjena je činjenicom da su zasluženo bili na čelu grupe Lige nacija u kojoj su bile i Danska i Francuska. Luka Modrić je bio neprikosnoven u pobedi protiv Danske od 2:1 prošlog četvrtka i postigao je gol u ubedljivoj pobedi protiv Austrije. Čini se da stara garda ima još nešto da kaže i to bi moglo da odvede tim daleko u Kataru.

Aktuelni svetski šampion je pao jedno mesto niže.

- Nijedna nacija nema toliku dubinu talenta kao Francuska, ali nijedan od favorita nema toliki niz igrača umešanih u razne afere van terena. Takođe Didije Dešan forira fudbal koji ne dozvoljava talentima da se istaknu - navodi se u tekstu.

Danci su za korak bliže "Boginji" prema Britancima.

- Danska je lako prebolela poeraz od Hrvatske, tri dana kasnije srušili su Francusku izvanrednim učinkom i igraju tempom koji je osvojio toliko obožavatelja na Euru 2020. Pomaže i to što se Kristijan Eriksen vratio u tako moćnoj formi: postigao je zapanjujući gol u Zagrebu, a zatim nadmašio svoje francuske kolege.

Fudbalska reprezentacija Danske
foto: EPA/Liselotte Sabroe

Nemci se nalaze na petoj poziciji i tu miruju.

Nemačka ima potencijal da pobedi u Kataru, ali, kao i mnogi njihovi tradicionalni rivali, mora da reši očigledne nedostatke. Mađarska ih je razotkrila vrhunskom pobedom u Lajpcigu, prvim velikim porazom Hansija Flika. Iako igraju u atraktivnom stilu, još uvek nedostaje instinkt ubice.

Holanđani ponovo igraju sjajan fudbal...

- Može li ovo biti veliko finale Luja van Gala? Nijedna od golmanskih opcija ne uliva samopouzdanje, ali 71-godišnji trener je preokrenuo kvalfikacioni ciklus koji je loše počeo i sastavio je izbalansiran tim koji igra živahni fudbal. Možda se malo previše oslanjaju na ciljeve Memfisa Depeja, ali postoji osećaj svrhe i organizacije u ovom timu koji podseća na 2014.

Španci su treći favoriti, Argentinci drugi, dok rival Srbije - Brazil, gleda ostale sa visine.

Nisu blistali u mečevima pred Mundijal, Švajcarci su uspeli da ih savladaju u poslednjem kolu, ali ipak je ekipa Luisa Enrikea uspela da sruši Portugal i obezbedi prvo mesto u grupi, posle gola Alvara Morate.

Fudbalska reprezentacija Portugala, Fudbalska reprezentacija Španije, Liga nacija
foto: HUGO DELGADO/EPA

Argentinci više nisu gospodari liste favorita.

Penzionisanje većine izvanrednih napadača je razjasnilo sliku za Argentinu, ali ovaj tim izvlači najboljie iz Lionela Masija. Imaju niz od 35 pobeda, davladali su su Italiju u Kupu Finalissima u junu, ali jedina druga evropska ekipa sa kojom su igrali od oktobra 2019. je Estonija.

- Prošle su tri godine otkako je Brazil izgubio od bilo koga osim od Argentine, a napredna linija Nejmara, Rišarlisona, Vinisija Žuniora i Rafinje dovoljno moćna da je Gabrijel Žezus izostavljen iz nedavnih prijateljskih pobeda nad Ganom i Tunisom. Jedan poraz u 29 je izuzetan rekord, jedina sumnja je da nisu igrali sa evropskim timom od poraza od Belgije na poslednjem Svetskom prvenstvu.

Ono što je još zanimljivo je da se selekacija Švajcarske nalazi na 11. mestu favorita, odmah iza Srbije, dok se Kamerun nalazi tek na 25. mestu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.