SASTAV SRBIJE PROTIV NORVEŠKE: Selektor menja zadnju liniju, glavobolje za vezni red, vreme je da Vlahović pogodi!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport, Printscreen

naša procena

SASTAV SRBIJE PROTIV NORVEŠKE: Selektor menja zadnju liniju, glavobolje za vezni red, vreme je da Vlahović pogodi!

Srbija protiv Norveške igra sutra od 20:45

Objavljeno:

Izgleda da je fudbalska reprezentacija Srbije pretplaćena da u poslednjem kolu se bori za prvo mesto u grupi.

Tako je bilo u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, gde svi dobro znamo kako se završilo pobedom protiv Portugala i to u gostima. Svi sada priželjkujemo isti ishod, jer će se sutra u Oslu odlučivati hoće li se Norveška ili Srbija zauzeti prvo mesto u grupi B4 Lige nacija.

Ta pozicija bi donela mnoge benefite obema ekipama. Prvo i osnovno bi obezbedila tzv. drugu šansu (baraž) za plasman na EURO 2024, a uz to i drugi šešir na žrebu za kvalifikacione grupe. Dok poslednje, ali ne manje značajno je i promocija u Ligu A, gde bi imali priliku da odmere snage sa najačim reprezentacijama starog kontinenta.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Švedske
foto: Starsport©

Veliki je ulog na stolu, ali Dragan Stojković zna kako da se nosi sa pritiskom, i očekivanja javnosti od dobrog rezultata.

Ogromno pitanje pred Piksijem i igračima je kako zaustaviti, možda trenutno najboljeg napadača na svetu Erlinga Halanda, ali se selektor posebno ne osvrće na to, i nagoveštana da fudbaler Sitija neće imati striktnu markaciju tokom meča.

A prema našoj proceni selektor Srbije bi ovakav sastav trebao da pošalje na megdan Norveškoj na Uleval stadionu u Oslu.

Na golu je dilema hoće li Stojković dati sada šansu Marku Dmitroviću, ali se mi vodimo mišlju da će i u glavnom gradu Norveške na golu stajati Vanja Milinković-Savić. Čuvar mreže Torina je odradio dobar posao u duelu protiv Švedske, i sve sem gola gostiju, koji realno nije mogao da zaustavi, ostatak posla je obavio na vrhunskom nivou.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Poslednja linija će pretpeti određene promene. Očekuje se da će se Strahinja Pavlović vratiti u sastav, kao i Miloš Veljković, za kojeg verujemo da će sutra ustati na pravu nogu, kako je rekao Stojković. Dok treći štoper na sutrašnjem meču bi mogao da bude Stefan Mitrović, koji ima dosta iskustva u igranju ovakvih mečeva. Sva trojica će imati veoma težak i zahtevan zadatak da se izbore sa gorostasbim Halandom.

Što se tiće veznog reda tu na mestu levog beka očekujemo da ga selektor ponovo poveri Filipu Kostiću, a velika dilema je koga će selektor staviti na poziciju zadnjeg i centralnog veznog.Jedan je siguran, a to je Saša Lukić dok je veliko pitanje ko će biti pored fudbalera Torina, Sergej i Račić su suspendovani za ovaj meč, pa sad tu ostaje veliko pitanje koga na tom mestu.Na kraju je izbor pao na Ivana Ilića, fudbaler Verone je već jednom počeo utakmicu, tako da sada verujemo da bi to opet mogao da uradi. Dok na desnoj strani bi sada trebao da deluje Darko Lazović koji je baš protiv Norveške u Oslu odigrao možda jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije Srbije.

Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Švedske
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ofanzivni deo Srbije ne bi trebao da se menja, kao polušpic i neko ko drži sve ključeve u igri Orlova je naravno kapiten Dušan Tadić, a ispred njega ćemo videti od starta Dušana Vlahovića i najboljeg strelca u istoriji srpskog fudbala Aleksandra Mitrovića. Iako je Mitar dobio nezgodan udarac protiv Šveđana, verujemo da će napadač Fulama izaći na teren od početka utakmice.

Mogući sastav Srbije protiv Norveške: Milinković Savić - Pavlović, Veljković, Mitrović - Kostić, Ilić, Lukić, Lazović - Tadić - Vlahović, Mitrović.

Sastav Srbije
foto: Printscreen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.