KARDINALNE GREŠKE SKUPO KOŠTALE MAKEDONCE: Napadač Napolija poslao Gruziju u B diviziju, Estonija takođe avanzovala
Duel Gruzije i Severne Makedonije, Foto: EPA/Zurab Kurtsikidze

liga nacija

KARDINALNE GREŠKE SKUPO KOŠTALE MAKEDONCE: Napadač Napolija poslao Gruziju u B diviziju, Estonija takođe avanzovala

Gruzija ima 13 bodova u ovoj grupi

Objavljeno:

Fudbaleri Gruzije pobedili su Severnu Makedoniju sa 2:0, u pretposlednjem petom kolu grupe 4 u C diviziji Lige nacija.

Na taj način je Gruzija kolo pre kraja obezbedila promociju u B diviziju i što je još važnije osigurala plasman u baraž za EURO 2024. u Nemačkoj, ukoliko ne uspe da se kvalifikuje preko redovnih kvalifikacija, što će biti jako teško.

Otkrovenje Napolija Kvarackelija je blistao i u dresu sa nacionalnim grbom pred 50.000 navijača u Tbilisiju. On je u 35. minutu izlomio Aškovskog po desnoj strani, poslao oštar pas pred gol, a tamo je nespretno reagovao Miovski i zatresao sopstvenu mrežu.

Kvarackelija je sjajnu igru krunisao pogotkom u 64. minutu, na pas Zivzinadzea.

Makedonci su u prošlom ciklusu baš preko Lige nacija i baš preko Gruzije izborili istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, ali sada će to morati da učine težim putem.

Gruzija ima 13 bodova u ovoj grupi, Severna Makedonija je ostala na sedam. Gruzini su slavili i u Skoplju rezultatom 3:0 pre tri meseca.

Estonija se plasirala i diviziju C, pošto je na svom terenu savladala Maltu sa 2:1 i sada je sa svih devet bodova nedostižna na tabeli grupe D2.

Golove za Estoniju dali su Sapinen u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena iz penala i Anijer u 86. minutu. Strelac za Maltu bio je Teuma iz penala u 51. minutu.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.