ŠPANCI OTKRILI ZBOG ČEGA JE BARSELONA PUSTILA MESIJA U PSŽ: Plakao kao da su ga oterali, a imao 2 ŠOKANTNA zahteva!
Lionel Mesi na oproštaju od Barselone, Foto: Profimedia

(ne)prihvatljivo

ŠPANCI OTKRILI ZBOG ČEGA JE BARSELONA PUSTILA MESIJA U PSŽ: Plakao kao da su ga oterali, a imao 2 ŠOKANTNA zahteva!

Ni Đoan Laporta nije mogao da zadrži Mesija u Barsi i usledio je jedan od najvećih trasnfera u istoriji

Objavljeno: 09:32h

Fudbalski svet se šokirao prošlog leta kada je Lionel Mesi u senzacionalnom transferu napustio Barselonu i prešao u Pari Sen Žermen.

Dugo je važilo ono da je Mesi "oteran" od strane katalonskog kluba, navijači su brutalno napadali prethodnu upravu, međutim, ispostaviće se da to i nije tako, već da je rukovodstvo želelo da dâ sve Mesiju, ali da je on to odbio.

Naime, El Mundo je objavio poverljive mejlove gde se vidi da je Mesi tražio privatnu ložu na Kamp Nouu za njegovu, ali i za porodicu Luisa Suaresa. Nije mu to bilo sve, već je hteo i privatni avion koji bi ga za Božić vodio do Argentine sa porodicom.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Pristao je Leo na smanjenje plate od 20 odsto, ali je tražio kamatu koja bi nadoknadila izgubljenu zaradu u naredne dve godine.

Đozep Bartomeu (ne Bertomeu iz KK Barselona) je sve to prihvatao, nije želeo da se raspravlja sa svojom zvezdom, želeo je da Mesi ostane u Barseloni, međutim, prekipelo mu je kod sledeća dva zahteva. Naime, Mesi je želeo 10.000.000 evra samo za potpis, ali i smanjenje otkupne klauzule sa 700.000.000 evra na samo 10.000 evra.

Tada je Bartomeu odlučio da je tu gotovo svako dalje pregovaranje. Kasnije je stigao Đoan Laporta koji je obećao da će zadržati najboljeg igrača u istoriji kluba, ali je već bilo prekasno da se ugasi požar koji je Mesi napravio svojim zahtevima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.