PETRIĆ JASAN PRED TEŠKO GOSTOVANJE: Ako ne pobedimo, to će biti KATASTROFA!
Gordan Petrić, Foto: Starsport©

bez straha!

PETRIĆ JASAN PRED TEŠKO GOSTOVANJE: Ako ne pobedimo, to će biti KATASTROFA!

Petrić smatra da se njegov tim pita za sve u narednom meču sa Radnikom

Objavljeno: 14:48h

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je uoči gostovanja Radniku u Surdulici da njegovu ekipu očekuje težak put i verovatno težak teren.

On je dodao da će se crno-beli pitati za ishod meča.

Fudbaleri Radnika dočekaće crno-bele u nedelju od 19.00 u 12. kolu Superlige.

Partizan posle devet odigranih utakmica ima 18 bodova i zauzima sedmu poziciju, dok je Radnik jedini tim koji još nema pobedu u domaćem šampionatu i nalazi se na poslednjoj, 16. poziciji sa četiri boda iz 11 mečeva.

- Sutra je zahtevna utakmica jer idemo na put od četiri sata. Teren će verovatno biti teži jer je palo dosta kiše. Računamo na najjači mogući sastav - izjavio je Petrić na današnjoj konferenciji za medije u Sportskom centru Partizan-Teleoptik i dodao:

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

- Teška je i neizvesna utakmica je uvek dole. Mi ne treba da ražmišljamo o Radniku i o terenu. Biće drugačije nego što je na stadionima Partizana ili Zvezde. Iskusna su ekipa, koja zna da igra na rezultat. Ovde se samo Partizan pita i nadam se da ćemo se vratiti sa tri boda. Zavaravala je i pozicija Novog Pazara na početku prvenstva, pa su krenuli u seriju. Ne opterećujem se Radnikom, zanima me samo da se vratimo sa tri boda i da odemo na zasluženu pauzu.

Trener Partizana rekao je da ga ne dotiču problemi Radnika i da razmišlja samo o svojim fudbalerima.

- To što Radnik ima probleme, ja nisam za to da se odmah menjaju treneri. Smena trenera negativno utiče na igrače. Trener koji je došao je tu jednu ili dve utakmice. To što oni imaju problem, ne treba da nas dotiče. Igrači moraju da se dokazuju, ako se ne vratimo s pobedom, vraćamo se na staro i katastrofa je za nas - rekao je Petrić.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport©

Strateg "parnog valjka" rekao je da je njegov tim posle 168. večitog derbija protiv Crvene zvezde (1:1) stekao prepoznatljiv stil igre.

- Kako su utakmice prolazile, igrači su sticali sigurnost. To su isti igrači kao od pre tri meseca. Rezultat donosi sigurnost. Od Zvezde je pokazala neka prepoznatljiva igra. U fudbalu je najteže novo dokazivanje, nadam se da su igrači zaboravili Nicu. Bitno je da su čisti u glavi, a znam da su se odmorili - izjavio je Petrić.

Navijači Partizana bili su zadovoljni izdanjem ekipe iz Humske posle remija protiv Nice (1:1) u Ligi konferencija.

- Navijači su zapamtili meč protiv Nice i sigurno da to očekuju u narednom periodu. Voleo bih da budemo hrabriji i mirniji na lopti, da je bilo tako, mogli smo da pobedimo u četvrtak Nicu. Očekujem od igrača da ponavljaju takve igre. U narednom periodu to će biti veliki izazov - izjavio je trener crno-belih.

Gordan Petrić
Gordan Petrićfoto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Petrić je na šaljiv način objasnio da će Kvinsi Menig biti u konkurenciji za meč protiv Radnika u Surdulici.

- Menigu i Pavloviću sam rekao da sede na klupi, da plašimo Nicu. Naravno, nisu bili spremni za utakmicu. Menig je spreman za sutra, biće u konkurenciji. Možda taj teren može njemu da pogorša povredu - izjavio je Petrić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.