RAZREŠENA MISTERIJA KOJA JE INTRIGIRALA GROBARE! Poznato zašto Dijabate "spava" kada da gol!
Fuseni Dijabate, Foto: Starsport©

ORIGINALNo!

RAZREŠENA MISTERIJA KOJA JE INTRIGIRALA GROBARE! Poznato zašto Dijabate "spava" kada da gol!

U pitanju je interna porodična šala koja je sada već prihvaćena i među njegovim prijateljima

Objavljeno: 16:34h

Mnogo je kvalitetnih stranaca, u mandatu bivšeg sportskog direktora Ivice Ilieva, prodefilovalo kroz Partizan minulih godina, na njima su zarađivane ogromne svote novca, koje su klubu obezbeđivale egzistenciju, ali, čini se, da u srpskom fudbalu odavno nije bilo igrača nalik Fuseniju Dijabateu, koji bi, ako ovako nastavi, mogao u percepciji navijača da zaseni i slavu Brazilca Leonadra da Silve.

Momak sa Malija je toliko dominantan i upečatljiv na terenu otkako je obukao dres crno-belih da u nekim momentima deluje da je “kidnapovan”, potpuno zalutao na ovo podneblje, da ni znanjem, karakterom, niti fudbalskim karakteristikama nema nikakve dodirne tačke sa igračima iz ovdašnjeg fudbala.

Za raziliku od pomenutog Leonarda, koga “Grobari” još uvek skivaju u zvezde, iako je tek sezonu branio boje kluba iz Humske i koji je prevagu donosio u domaćem takmičenju, jer crno-beli te sezone nisu igrali evropska takmičenja, Dijabate se iz sedmice u sedmicu potvrđuje i na domaćoj i na međunarodnoj sceni.

Minulog četvrtka je na suv kvalitet vratio Partizan “iz mrtvih” u Českoj, postigavši dva gola protiv Slovackog, a sinoć je bio strah i trepet i za mnogo kvalitetnije defanzivce Nice, kojima je zadavao silne probleme tokom svih 90 minuta i koji su ga se naprosto plašili i to s razlogom, jer se i protiv francuskog tima upisao u strelce, uz sjajnu i energiju koja je nosila ceo tim.

Fuseni Dijabate
foto: Starsport©

Ono što navijače takođe intrigira je neobično radovanje krilnog napadača posle postizanja golova, jer kada god zatrese mrežu Dijabate mirno ode iza gol-aut linije i legne kao da spava...

Kako saznaje Telegraf, radi se zapravo o internoj porodičnoj šali Dijabateovih, koja je sada već prihvaćena i među njegovim prijateljima. Taj način radovanja i sugeriše na odlazak na spavanje, koje najverovatnije diktira majka, važna figura u Fusenijevom životu i žena čiji je savet poslušao kada je prihvato ponudu Partizana.

- Uradio si svoje, 'ajde sad laku noć – otprilike bi mogao da se parafrazira Dijabateov način radovanja, posle čega uvek pogleda ka loži gde mu je smeštena porodica.

Inače, majka i četvorogodišnji brat prvotimca Partizana su pre više od mesec dana stigli u Beograd i redovni su navijači i podrška Fuseniju i timu na svakoj utakmici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.