SASTAV PARTIZANA ZA NICU: Petrić se dvoumi oko zadnjeg veznog, Menig možda od starta, Dijabate sad da zablista!
Ilustracija Partizan, Foto: Starsport, Printscreen

naša procena

SASTAV PARTIZANA ZA NICU: Petrić se dvoumi oko zadnjeg veznog, Menig možda od starta, Dijabate sad da zablista!

Sada kako bi se reklo moraju da se vade protiv jačeg rivala

Objavljeno:

Fudbalere Partizana očekuje veoma težak ispit u drugom kolu Lige konferencija, jer na stadion u Humskoj stiže ekipa Nice.

Crno-beli su u neverovatnoj utakmici u Češkoj protiv Slovackog odigrali 3:3, i time stigli do prvog boda u novoj sezoni trećeg po rangu takmičenja u Evropi.

Mnogi smatraju da je Partizan na utakmici od pre nedelju dana doživeo neuspeh, mada kada se pogleda kako se kretao rezultat crno-beli mogu biti zadovoljni krajnim ishodom meča (iako su do 83. minuta imali prednost).

Sada kako bi se reklo moraju da se vade protiv jačeg rivala i možda prvog favorita da ovu grupu završi na prvom mestu.

FK Partizan
foto: Starsport©

Ali sa druge strane Nici ne cvetaju ruže od početka sezone, ne postižu rezultate kakve su očekivali u klubu, a u Beograd su stigli u oslabljenom sastavu, jer im nedostaju dvojica veoma bitnih igrača, Mario Lemina i Eron Remzi. To je možda i prilika za Partizan da iskoristi ovaj ne tako dobar momenat u kome se nalazi ekipa sa Azurne obale, jer kako je Gordan Petrić rekao na konferenciji za medije, Nica ima nekoliko momenata u meču kada spava na terenu, na crno-belima je da osete i rezultatski napreduju u tom trenutku.

Što se tiče same postave sa kojom bi Partizan trebalo da izađe na teren stadiona u Humskoj u četvrtak uveče, je prema rečima trenera crno-belih trebalo da liči na onu koja je bila kada igraju Superligu Srbije. To znači da će verovatno u poslednjoj liniji Partizana stajati sa četiri igrača. Ali idemo redom.

FK Partizan
foto: Starsport©

Što se golmana tiče tu nema nikakvih tajni, Aleksandar Popović se zacementirao između stativa i tu ga trenutno niko ne može pomeriti. A sad defanziva, na mestu levog beka je kapiten Slobodan Urošević, na drugoj strani verovatno ćemo gledati Marka Živkovića, dok će štoperske pozicije gotovo sigurno popuniti Igor Vujačić i Svetozar Marković.

Pozicija zadnjeg veznog je pod znakom pitanja, na jednom mestu Traore, koji od kada je došao počeo pa gotovo svaku utakmicu, glavobolje Petriću pravi Traoreov kolega. Belić je dobio crveni i neće ga biti na meču protiv Nice, pa je sad pred trenerom Partizana veliko pitanje koga staviti na to mesto. Možda bi najrealnije rešenje bilo da na tom mestu počne iskusni Ljubomir Fejsa koji ima pregršt ovakvih utakmica u svojim nogama i koji bi svojim iskustvom doneo određenu mirnoću u timu, a postoji i varijanta da se eventualno Bibars Natho spusti na mesto zadnjeg veznog koje je pokrivao u većini slučajeva u prošloj sezoni, ali ipak realnije je da se odluči za bivšeg reprezentativca Srbije.

U ofanzivnom delu kao polušpic i ulogu organizatora igre možemo očekivati da će biti Bibars Natho, navijači Partizana se nadaju da će kapiten Izraela pokazati svoje najbolje lice i da će svojim loptama koje razaraju odbranu konstantno upošljavati Rikarda ili Dijabatea.

FK Partizan
foto: Starsport©

Na desnoj strani gotovo sigurno gledamo Fusenija Dujabatea, bivši fudbaler Lestera i Trabzona se profilisao kao najbolji igrač crno-belog tima, a videćemo kako će na njega uticati reči Gordana Petrića koji je od krila Partizana očekuje da bude još konkretniji i opasniji po gol protivnika. Velika enigma je pozicija levog krila, naravno da je glavno pitanje, koliko je i da li je spreman Kvinsi Menig, a gotovo sigurno da ako Holanđanin može da krene utakmicu tako i bude. U protivnom Petrić ima varijante poput Nemanje Jovića koji je sve više na terenu, i sada već pomalo zaboravljenog Mihajla Petkovića.

A najbliži golu Nice će biti Rikardo Gomeš, špic crno-belih je krenuo sjajno i ovu sezonu, već je oborio rekord Klea po broju golova u Evropi, a sada može svoj konto samo da povećava. Grobari bi voleli da to već bude na utakmici protiv Francuza i da tako pomogne Partizanu da posle 20 godina savlada jednu ekipu iz liga petice na svom terenu.

Sastav Partizana za utakmicu protiv Nice: Popović- Uroševič, Marković, Vujačić, Živković- Traore, Fejsa- Jović, Natho, Dijabate- Rikardo.

FK Partizan
foto: Printscreen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.