KONDICIONI TRENER NOVOG PAZARA O TAJNI USPEHA! Zvezda će imati problem u drugom poluvremenu: "Ne verujem u sreću!"
Ambicije koje su urodile plodom, Novi Pazar na tronu tabele, Foto: Starsport©

perspektiva!

KONDICIONI TRENER NOVOG PAZARA O TAJNI USPEHA! Zvezda će imati problem u drugom poluvremenu: "Ne verujem u sreću!"

"Glavni razlog je svakako kvalitetan rad"

Objavljeno: 10:44h

Novi Pazar trenutno živi svoju fudbalsku bajku i derbi 11. kola Superlige Srbije protiv Crvene zvezde (nedelja, 17.00) zasluženo dočekuju kao lideri šampionata sa 21. osvojenim bodom.

Jeste da Novi Pazar ima dva meča više od aktuelnog šampiona, ali to nikako ne umanjuje njihov istorijski uspeh i pogled sa vrha tabele na koji su se popeli mukotrpnim radom. Tri uvodna poraza "preko noći" su zaboravljena, jer je tim kraj Jošanice najpre pobedom protiv Partizana prekinuo crnu seriju, a zatim dodao još šest uzastopnih.

MILOJEVIĆ NAJAVIO UTAKMICU PROTIV NOVOG PAZARA: Trener Zvezde otkrio hoće li Ivanić igrati u derbiju kola!

Pohvale svakako zaslužuje i Filip Jorgić (29), kondicionog trenera plavo-belih koji je na dan utakmice sa Zvezdom odlučio da za Telegraf.rs otkrije tajnu trenutno najvećeg iznenađenja srpskog fudbala.

- Glavni razlog je svakako kvalitetan rad - u kontinuitetu. Učen sam da ne verujem u sreću, već u uzrok i posledice, i svim situacijama u životu pristupam na taj način, pa tako i ovoj. U saradnji sa ljudima iz kluba, pre svega Fikretom Međedovićem, u velikoj meri smo osavremenili trening centar, medicinski blok, sredstva za oporavak, fitnes centar… Siguran sam da sam mu često bio naporan sa svojim zahtevima, ali je svaki od njih bio u dugoročnom interesu kluba i igrača, i on je to prepoznao. Kako je vreme išlo, radili smo sve kvalitetnije, sve intenzivnije, oporavljali smo se brže i vrlo brzo je počela da se primećuje razlika između nas i ostalih ekipa u segmentu fizicke pripremljenosti - rekao je Jorgić i dodao:

FK Novi Pazar
foto: Starsport©

- Ali i zdravlju, odnosno odsustvu povreda. Taj deo fudbalske igre je vrlo merljiv i kada poredim trkačke izveštaje koje dobijam posle svake utakmice, prva poluvremena su jako slična po strukturi i količini trčanja između nas i naših protivnika, ali je drugo poluvreme period kada mi zadržimo nivo našeg trčanja, dok većina protivničkih ekipa više nije u stanju da održi taj ritam i intenzitet igre - što sigurno predstavlja jedan deo slagalice ovog našeg velikog uspeha. - Zaključio je perspektivni trener

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.