POVRATAK NA MESTO GDE JE EMOTIVNO VEZAN! Lalatović izrazio veliko zadovoljstvo što je preuzeo Radnički iz Niša!
Nenad Lalatović, Foto: Starsport©

ISKRENO!

POVRATAK NA MESTO GDE JE EMOTIVNO VEZAN! Lalatović izrazio veliko zadovoljstvo što je preuzeo Radnički iz Niša!

Srpski stručnjak dolazi nakon kratke epizode u Borcu iz Banjaluke

Objavljeno: 19:07h

Jedan od najboljih srpskih fudbalskih trenera Nenad Lalatović treći put u karijeri preuzeo je funkciju šefa stručnog štaba Radničkog iz Niša.

Lalatović dolazi nakon epizode u Borcu iz Banjaluke i biće već treći trener Nišlija od početka sezone - posle Tomislava Sivića i Saše Mrkića.

On je u sezoni 2018/2019 vodio Radnički do drugog mesta u Superligi, što je najbolja sezona ovog kluba ikad na domaćoj sceni. Sada se vraća u trenutku kada se Radnički nakon 10 kola u Superligi nalazi na 12. mestu na tabeli sa devet bodova.

- Ovo mi je praktično drugi mandat, prvi je bio jako uspešan. Drugi put kad sam došao prošle godine, rekao sam da ako dobijem inostranu ponudu mogu da napustim klub, što se i dogodilo mesec dana kasnije, ništa nisam lagao. Ja sam selektirao taj tim i bio sam jako srećan što je Radnički sa tom ekipom uspeo da izbori učešće u Evropi - rekao je Lalatović na zvaničnoj promociji u Nišu.

Njegov dogovor sa niškim timom usledio je nedugo pošto je prisustvovao prvenstvenoj utakmici između Vojvodine i Radničkog u Novom Sadu. Lalatović je izjavio da je emotivno vezan za Radnički.

1 / 3 Foto: Profimedia

- Prvi trofej dobio sam od navijača Radničkog kada smo gostovali u Kruševcu i verujete mi da ga i dan danas ga čuvam i nosim svuda sa sobom. Radiću za isti novac kao i prvi put. Ne želim da tražim ništa više od prethodnog puta. Mogao sam da tražim više, dali bi mi, ali nisam želeo. Volim Radnički, proveo sam ovde prelepih godinu dana - poručio je Lalatović i dodao:

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam se vrato. Radnički ne zaslužuje da se nađe na poziciji na kojoj je sada. Oba trenera su radili dobar posao pre mene, ali bilo je dosta individualnih grešaka pojedinaca. Treba da budu agresivniji, moraju da čuvaju igrača, a ne neki prostor, jer igrač daje gol, a ne prostor. Neće mi biti lako, ali da ne verujem da ne mogu da nešto promenim, ne bih ni prihvatao ponudu. Sigurno ćemo dovesti još bar dva igrača i mislim da ćemo onda biti pravi, da ćemo biti tvrd orah za svakoga. Mislim da će ovo sve biti dobro - završio je novi trener Radničkog.

On će imati sedam dana da "namesti" tim, pošto Radnički iz Niša tek sledećeg ponedeljka gostuje Voždovcu u 11. kolu Superlige.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.