DEBITUJE KAO GLAVNI SUDIJA VEČITOG DERBIJA? Konačna odluka pada u ponedeljak!
Detalj sa fudbalskog večitog derbija, Foto: Starsport©

BLIŽI SE UTAKMICA!

DEBITUJE KAO GLAVNI SUDIJA VEČITOG DERBIJA? Konačna odluka pada u ponedeljak!

Meč na stadionu u Humskoj, sudiće najverovatnije Milan Mitić

Objavljeno: 14:28h

Večiti derbi serijal, broj 168, promovisaće još jednog debitanta među pištaljkama. Predstojeći duel Partizana i Crvene zvezde, na stadionu u Humskoj, sudiće najverovatnije, Leskovčanin Milan Mitić.

Konačnu odluku Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije, obelodaniće u ponedeljak Fudbalski savez Srbije.

Ideja da Milan Mitić već u sredu debituje na najvećoj utakmici srpskog fudbala, odlično se uklapa u javno obelodanjen stav prvog čoveka sudijskog organa o afirmaciji većeg kruga arbitara od poverenja. U finalu kupa, prošle sezone, takođe, susretu Crvene zvezde i Partizana, debitovao je Miloš Milanović, sva tri prvenstvena duela, zbog složenosti situacije, bila su poverena Srđanu Jovanoviću.

Da se Leskovčanin Mitić odlično kotira u sudijskim krugovima, nije tajna. Iako još bez statusa FIFA sudije, što bi u slučaju eventualnog delegiranja za susret u Humskoj bio presedan u odnosu na praksu u poslednjih desetak godina, sazreo je u četvorogodišnjem superligaškom bivstvovanju, do sudije od poverenja aktuelnog saziva Sudijske komisije FSS.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Večiti derbi
foto: Starsport©

Prošlu godinu završio je sa odličnim ocenama, a u aktuelnoj sezoni odsudio četiri meča… Ostavlja vikend iza sebe bez angažovanja, što je još jedan signal o rešenosti Dejana Filipovića da leskovačkom sudiji poveri pištaljku u Humskoj.

U grupi potencijalnih debitanata, sasvim logično, jaka je i pozicija Nenada Minakovića. FIFA sudija, takođe, nije „radio“ za vikend, odlično je odgovorio evropskom letnjem izazovu, u Šćećinu, gde je gostovao Brondbi i mogao bi uskoro da upiše i recku ispod „večitog derbija“. Za sada, ipak, ne već u sredu… Dobro upućeni tvrde da se, promocija, u dogledno vreme smeši i Miodragu Stefanoviću. Šanse mladog sudije iz Jajinaca, u grupi debitanata, mesecima rastu.

Internacionalac Novak Simović nije se proslavio na početku sezone, u susretu Vojvodine i Spartaka. O Srđanu Jovanoviću, barem uoči prvog derbija sezone, niko ne razmišlja, takođe, i Milošu Milanoviću. Posednji, iz grupe sudija sa FIFA znakom, Lazar Lukić, miljama je daleko od najveće utakmice srpskog fudbala…

U očekivanju konačne odluke, Mitićeve akcije, barem za sada, ubedljivo su najveće. Do ponedeljka i finalnog potpisa Dejana Filipovića.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.