LIVERPUL IZJEDNAČIO REKORD PREMIJER LIGE: Firmino odigrao utakmicu života, Siti prekrenuo Palas, Haland heroj!
Fudbaleri Liverpula su bili ubedljivi, Foto: EPA/Peter Powell

premijer liga 4. kolo

LIVERPUL IZJEDNAČIO REKORD PREMIJER LIGE: Firmino odigrao utakmicu života, Siti prekrenuo Palas, Haland heroj!

Od prvih momenata utakmice, bilo je jasno da noćna mora čeka Bornmut

Objavljeno: 18:09h

Fudbaleri Liverpula razbili su Bornmut na svom "Enfildu" sa čak 9:0 (5:0) u okviru 4. kola Premijer lige.

Mnogo se pričalo o formi Liverpula na startu ove sezone i da li oni trenutno poseduju tim sposoban za bilo kakva dostignuća. Povrede koje su ih zadesile ne pomažu u čitavoj priči za tim Jirgena Klopa, te je on najavio poteze na tržištu u poslednjim danima prelaznog roka.

Da se stvar popravi, fudbaleri Liverpula morali su da se pobrinu protiv Bornmuta koji je čak bio ispred njih na tabeli pred ovo kolo. Od prvih momenata utakmice, bilo je jasno da noćna mora čeka Bornmut. Od trćeg minuta je sve krenulo - Luis Dijaz započeo je rapsodiju, a potom su je nastavili Harvi Eliot, Trent Aleksadner-Arnold, Roberto Firmino, Virdžil van Dajk...

FK Liverpul
foto: EPA/Peter Powell

Zatim je usledio autogol Mepama, a potom je još jednom mrežu zatresao Roberto Firmino. Tu nije bio kraj jer je Fabio Karvaljo uspeo da dođe do debitantskog pogotka i to prelepog, iz voleja, a onda još jednom Luis Dijaz.

Bez sumnje, Firmino je bio igrač utakmice. Odigrao je nestvarnu partiju sa tri asistencije u prvih pola sata igre, a i dva puta se sam upisao. Treba istaći da je poslednjih 20 minuta odigrao Stefan Bajčetić što su bili njegovi premijerni minuti u najjačoj ligi sveta.

Ovo je ujedno bio izjednačen rekord istorije Premijer lige za najubedljiviju pobedu.

S druge strane, njihov najveći rival prethodnih godina i konkurent za titulu Mančester siti je imao mnogo problema protiv Kristal Palasa na "Etihadu". Tim Pepa Gvardiole je posle 21 minuta gubio sa 2:0 autogolom Džona Stounsa i pogotkom Joakima Andersena, da bi u drugom delu usledio povratak šampiona. Bernardo Silva i tri puta Erling Haland režirali su preokret.

Erling Haland
foto: EPA/Andrew Yates

Čelsi se propisno namučio protiv Lestera koji je pokazao da mnogo toga ne štima i klupa se opasno drma Brendanu Rodžersu. Imale su "lisice" igrača više od 25. minuta kada je Konor Galager za kratko vreme dobio dva žuta kartona. Čelsiju to nije smetalo jer je Rahim Sterling postigao dva pogotka, a umanjio je Harvi Barns u 67. minutu.

FK Čelsi
foto: EPA/Kieran Galvin

Everon i Brentford podelili su bodove odigravši 1:1. Strelac jednog od golova bio je aktuelni Entoni Gordon kojeg žarko želi Čelsi. Brajton je minimalnim rezultatom dobio Lids golom Paskala Grosa.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.