LOTAR MATEUS NIJE ZABORAVIO NA MARADONU: Bivši trener Partizana vratio Dijegov dres!
Lotar Mateus, Foto: Profimedia

lep gest

LOTAR MATEUS NIJE ZABORAVIO NA MARADONU: Bivši trener Partizana vratio Dijegov dres!

Mateusu je u argentinskoj ambasati uručena plaketa kao priznanje za njegovu fudbalsku karijeru i doprinos sportskim vrednostima

Objavljeno:

Bivši nemački fudbaler Lotar Mateus vratio je danas dres koji je nosio Dijego Armando Maradona u finalu Svetskog prvenstva 1986.

Mateus, koji je zamenio dresove sa Maradonom na poluvremenu finala, koje je dobila Argentina u Meksiku, vratio je dres na ceremoniji u ambasadi Argentine u Madridu.

Dres će biti izložen u novom muzeju fudbala u španskoj prestonici.

- Uvek je bila velika čast igrati protiv njega. Kao igrač i kao osoba, uvek mi je bio važan. On će uvek biti u našim srcima - izjavio je Mateus.

Mateus je rekao i da je razmenio dresove sa Maradonom i tokom finala SP u Italiji, i da se taj dres nalazi u muzeju u Nemačkoj.

Dres koji je nosio Maradona protiv Engleske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986, kada je postigao kontroverzni gol "Božjom rukom", prodat je za više od devet miliona dolara na onlajn aukciji u maju ove godine, što je najveća suma ikada plaćena za jedan sportski suvenir.

Mateusu je u argentinskoj ambasati uručena plaketa kao priznanje za njegovu fudbalsku karijeru i doprinos sportskim vrednostima.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.