POZNATE LIČNOSTI - STRASTVENI NAVIJAČI CRVENE ZVEZDE: Neka imena i gestovi velikana za voljeni klub su za DIVLJENJE
Različite profesije ali ista ljubav!, Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić, SD Crvena zvezda, Starsport©, Wikipedia

delije u srcu

POZNATE LIČNOSTI - STRASTVENI NAVIJAČI CRVENE ZVEZDE: Neka imena i gestovi velikana za voljeni klub su za DIVLJENJE

Crvena zvezda ima bogatu tradiciju, kako u fudbalu tako i po broju i zvučnosti imena pristalica njenih boja

Objavljeno:

Fudbal, tkz. najbitnija sporedna stvar na svetu, bio je nezaobilazna strast generacija i generacija poznatih ili malo manje poznatih javnih ličnosti koje je krasila istinska ljubav prema voljenom klubu.

Neki su je isticali u svojim govorima, neki u svojim pesmama, a neki podrškom u vidu humanitarnih akcija ili dolaska na stadion, sve bi to moglo da se svrsta u vrstu emocija prema nečemu dragom sa dozom bogaćenja tradicije kluba kao i pružanje podrške.

1 / 10 Foto: Espreso/Nedeljko Đukić

Neki od njih su bili idoli ranijim generacijama, ulepšavali detinjstvo, a voleli su Crvenu zvezdu, neka imena će vas posebno iznenaditi:

Dragan Gaga Nikolić:

Pokojni glumac je mnogo puta isticao kako je verni navijač Crvene zvezde. Jedna od njegovih najpoznatijih izjava o ljubavi prema ovom klubu ostala je zauvek upamćena u srcima mnogih Delija:

- Ja sam Zvezdin vršnjak, išli smo u isti razred, ali je Zvezda uvek bila bolji đak. Imali smo iste prijatelje, Zvezda nas je upoznavala. Zajedno smo se radovali i tugovali. Ova nagrada je nagrada za vernost.

U svom opisu,uvek je nalazio mesta za klub crveno-belih boja, koje je voleo na svoj jedinstven i iskren način. Učestvovao je u više humanitarnih akcija koje je organizovao klub iz Ljutice Bogdana. Delije su nakon smrti legendarnog glumca na zvaničnoj stranici, utakmicama na svim mogućim mestima pisali u znak ljubavi i tuge zbog njegovog napuštanja ovozemaljskog sveta “Počivaj u miru, Gago, Zvezdaši te ne zaboravljaju”.

Miodrag Petrović Čkalja:

Čkalja, glumac i komičar koji je ulepšao iskustvo kinematografije mnogim generacijama, jednom prilikom je istakao da je za Zvezdu počeo da navija upravo zbog Rajka Mitića, sa kojim je zajedno studirao veterinu. Kasnije, kroz život, ništa se nije promenilo, kako Čkalja sam kaže, nikad nije pomislio da navija za nekog drugog, ostao je verni navijač crveno-belih do kraja života.

Miodrag Petrović Čkalja
foto: SD Crvena zvezda

Toma Zdravković:

Toma Zdravković je bio pevač koji je mogao satima da priča o Crvenoj zvezdi a izuzetno je cenio igrače koji su poput njega bili boemi, Dragoslava Šekularca, Srbu Stamenkovića i Seada Sušića.

Bora Đorđević:

Bora Čorba je poznat kao jedan od najvećih fanova Zvezde među poznatima. Napisao je čak i nekoliko pesama o voljenom klubu.

Aleksandar Vučić:

Premijer Srbije je jedan od najpoznatijih navijača crveno-belih. Navodi se čak da je on još kao mlad toliko voleo Crvenu Zvezdu da je maturu srednje škole propustio da bi otišao na gostujuću utakmicu.

Novak Đoković:

Naš najpoznatiji sportista je takođe fan Crvene zvezde. Kada god stigne, on je tu da podrži klub za koji navija. Kako fudbalere, tako i košarkaše.

Novak Đoković, FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Zanimljivo je da je Ivo Andrić bio član kluba iz Ljutice Bogdana, a pristalice crveno-belih boja su takođe Aca Lukas, Ivan Ivanović, Matija Bećković, Đorđe Marjanović...

(Espreso/L.P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.