REAL MADRID VLADA EVROPOM: Ajntraht bez Kostića lak zalogaj za "Kralja"!
Fudbaleri Reala su osvojili Superkup Evrope, Foto: EPA/ Petteri Paalasmaa

superkup evrope

REAL MADRID VLADA EVROPOM: Ajntraht bez Kostića lak zalogaj za "Kralja"!

Sve ovo je samo najbolja moguća uvertira za Real pred start nove kampanje u La ligi koju "kraljevski klub" otpočinje u nedelju u Almeriji

Objavljeno: 07:34h

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Evrope pošto su večeras u Helsinkiju bili bolji od Ajntrahta iz Frankfurta sa 2:0.

Nova kampanja u kojoj brane trofeje prvaka Španije i Starog kontinenta otpočela je idealno za Real Madrid - novim odličjem, čak 21. evropskim.

Favorizovani tim Karla Anćelotija, koji je po običaju otkrio svoje karte dva sata pre susreta, izašao je na teren Olimpijskog stadiona u Helsinkiju u identičnoj postavci sa finala Lige šampiona. S druge strane, Ajntraht nije mogao da se osloni na genijalnosti Filipa Kostića, niti na to da agresivnošću i kreativnošću dolaze do šansi poput brojnih utakmica koje su im donele Ligu Evrope prošle sezone.

Čekali su greške protivnika koji je ne svojstveno sebi, u 14. minutu doživeo prvi pad koncentracije. Ferland Mendi je pogrešio i omogućio da Santos Bore spoji Kamadu sa golom rivala, ali je Japanac loše gađao i govorom tela otkrio Tibou Kurtoi gde će lopta ići, što sjajni Belgijanac ne propupšta da "pročita". Nedugo posle te šanse, Vinisijus je mogao da donese prednost Realu budući da je imao još bolju priliku, ali je Tuta zaustavio njegov udarac na gol-liniji. I, u 37. minutu, usledio je prekid. Kasemiro je privukao veliku pažnju fudbalera Ajntrahta i loptu koja je pretila da izađe van terena glavom prebaci na pet metara do Davida Alabe. Defanzivac nije pogrešio i postao prvi Austrijanac koji je postigao gol u Superkupu.

Do kraja prvog poluvremena, Karim Benzema je imao šansu da poveća prednost Reala, ali njegov drop-kik završio je tik pored stative gola Kevina Trapa.

Bolji je bio Real tokom čitavog susreta. Kasemiro je bio svuda na terenu, te podjednako dobar u obavljanju defanzivnih, ali i ofanzivnih zadataka. Navijači koji su doputovali iz Nemačke ovog puta nisu bili toliko glasni, što je verovatno i olakšalo posao Madriđanima.

U 65. minutu - sve je bilo poznato. Vinisijus Žunior je krenuo u svoj karakterističan beg u prazan prostor. Dobio je idealnu loptu i istu vratio Karimu Benzemi na ivici kaznenog prostora koji iz prve gađa i "buši" mekane ruke Kevina Trapa za konačnih 2:0. Benzema je na ovaj način došao do 324. gola i u dresu Reala prestigavši čuvenog Raula i tako je dospeo na drugo mesto večne liste najboljih strelaca u istoriji ovog kluba. Prvi je naravno Kristijano Ronaldo sa 126 pogodaka više.

Već tada je Karlo Anćeloti izveo Luku Modrića, te dao šanse Rodrigu, Kamavingi, Ridigeru... Ajntraht se jeste trudio, imao nekoliko solidnih pokušaja, ali reklo bi se da je Real rutinski slavio u Helsinkiju za sjajnu 21. titulu u evropskim okvirima. Takođe, ovo je četvrti Superkup za Karla Anćelotija u bogatoj karijeri.

Sve ovo je samo najbolja moguća uvertira za Real pred start nove kampanje u La ligi koju "kraljevski klub" otpočinje u nedelju u Almeriji.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.