NA BANOVOM BRDU, REČ PREDAJA NE POSTOJI: Ovaj meč treba da nam bude veliki motiv, verujem da možemo do pobede!
Fudbaleri Čukaričkog, Foto: Starsport©

videćemo šta će biti

NA BANOVOM BRDU, REČ PREDAJA NE POSTOJI: Ovaj meč treba da nam bude veliki motiv, verujem da možemo do pobede!

Ovo je velika utakmica za svakog pojedinca, za čitav klub

Objavljeno:

Nada umire poslednja - poruka je aduta Čukaričana Luke Adžića pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija sa Tventeom. Rezultat iz prvog meča u Beogradu (1:3) ne obećava mnogo trećem najboljem timu Srbije za konačan ishod.

Ipak, reč predaja ne postoji u vokabularu Brđana. U Holandiju se ide da se napadne protivnik.

- Sve smo mi to znali, pripremali se za te stvari. Ali, prelako smo primali golove, to nas je koštalo boljeg rezultata. Naravno da je posle pobede od 3:1 Tvente favorit, tu dileme nema. Isto tako, mi nemamo šta da izgubimo. Svakako da posedujemo kvalitet i da možemo da im napravimo problem. Fudbal je živa igra, nismo doputovali ovde da se unapred predamo. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Verujemo da možemo u tome da uspemo - rekao je Adžić za sajt Čukaričkog.

Adžić je možda i najbolji sagovornik na temu holandskog fudbala, poznaje ga odlično jer je deo karijere proveo u zemlji lala (igrao za Emen i Zvole).

- Igrao sam više puta na stadionu Tventea. Prelepo zdanje, često ispunjeno do poslednjeg mesta. Uglavnom, sve je to i normalno za veliki klub, sa takvom tradicijom. Sigurno je da nas čeka lepa atmosfera u revanš meču. Početak je sezone za njih, prvi zvanični meč na domaćem terenu igraju baš protiv nas. Takođe, nije ih dugo bilo u Evropi, ne sumnjam da će biti odličan ambijent - kazao je Adžić.

FK Čukarički, FK Tvente, Fudbal
foto: Starsport

Činjenica je da su Brđani sada daleko rasterećeniji i da bi mogli u tome da nađu adute za sutrašnji meč.

- Pričali smo dosta i sa šefom, ovaj meč treba da nam bude veliki motiv. Pritiska uvek treba da ima, ali smo svakako sada daleko rasterećeniji. Ovo je velika utakmica za svakog pojedinca, za čitav klub. Ukoliko napravimo dobar rezultat, a u to moramo svi da verujemo, mogli bismo mnogo da dobijemo.

S obzirom na to da Brđane čeka paklena atmosfera i verovatno ispunjen stadion, uvodni deo meča mogao bi da bude od ogromnog značaja.

- Ne gledam to tako, utakmica traje 90 minuta. Naravno da početak meča mnogo znači, ali moramo da budemo u fokusu čitavo vreme. Eto, u Beogradu smo olako primili prvi gol. Nadam se da sad mi možemo da budemo ti koji će povesti, u tom slučaju utakmica bi se otvorila, sve bi bilo drugačije. Moramo da ostavimo što bolji utisak - zaključio je Luka Adžić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.