RENDŽERS JE SVEMOGUĆ NA AJBROKSU: Belgijanci prošli kao Zvezda! Poznati svi parovi plej-ofa!
Malik Tilmen slavi treći gol Rendžersa, Foto: Profimedia

kvalifikacije za lš, 3. kolo

RENDŽERS JE SVEMOGUĆ NA AJBROKSU: Belgijanci prošli kao Zvezda! Poznati svi parovi plej-ofa!

PSV i Dinamo Kijev su prošli posle produžetaka

Objavljeno:

Fudbaleri Rendžersa plasirali su se u plej-of za grupnu fazu Lige šampiona.

Izabranici Đovanija fan Bronkhorsta su nadomestili dva gola zaostatka iz Belgije i u revanš meču sa Rojal Unionom slavili rezultatom 3:0.

"Policajci" su bili u nezavidnoj situaciji nakon prve utakmice dvomeča trećeg kola tokom kog je najprijatnije iznenađenje belgijskog šampionata u prošloj sezoni izgledalo kao bolji tim.

Možda bi to bio i prošao da nije bilo gluposti štopera gostiju na ovom meču Fan Der Hejdena u 45. minutu. Borna Barišić je centrirao, a belgijski defanzivac je igrao rukom nakon čega arbitru nije ostalo ništa drugo do da pokaže na "belu tačku".

Loptu je na istu u smiraj prvog poluvremena stavio kapiten Džejms Tavernijer i na svoj konto komotno doneo još jedan gol.

Zasigurno da se u Glazgovu lakše disalo pred odlazak na pauzu, a engleski bek je i u nastavku nastavio da briljira.

Probio je u 58. minutu po desnoj strani i proigrao Antonija Čolaka koji nije dobro zahvatio loptu. Na nju je natrčao Skot Arfild čiji je udarac odbranjen, ali se lopta namestila na glavu baš Čolaku koji je ovog putza bio neumoljiv.

Stekao se utisak da će i ovaj meč otići u produžetke, baš kao i PSV - Monako i Šturm Grac - Dinamo Kijev. Da ne bude tako, pobrinuo se 20-godišnji Malik Tilmen ili, možda je bolje reći, Entoni Moris.

Luksemburški golman je lope procenio let lopte nakon još jednog centaršuta Borne Barišića, nakon čega se igrač iz SAD našao ispred Morisa i glavom doneo prolaz svojoj ekipi.

Pred škotskim predstavnikom je još jedna prepreka do grupne faze Lige šampiona, a to će biti PSV koji je posle produžetak savladao Monako sa 3:2 (prvi meč 1:1)..

Kvalifikacije za Ligu šampiona, treće kolo (revanš, u zagradi je rezultat prvog meča)

Žalgiris – Bodo Glimt* 1:1 (0:5) Apolon – Makabi Haifa* 2:0 (0:4) Plzenj* – Šerif 2:1 (2:1) Pjunik – Crvena zvezda* 0:2 (0:5) Mitjilend – Benfika* 1:3 (1:4) Dinamo Zagreb* – Ludogorec 4:2 (2:1) Ferencvaroš – Karabag* 1:3 (1:1) PSV* – Monako 3:2 (1:1)

Šturm Grac – DInamo Kijev* 1:2 (0:1)

Rendžers* – Rojal Union 3:0 (0:2)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.