TUGA, UMRO VELIKAN: Bio je poslednji živi akter čuvenog finala KEŠ-a! Izbacio ZVEZDU sa Mitićem, Kostićem i Šekijem
Alberto Orcan (desno), Foto: Profimedia

legenda

TUGA, UMRO VELIKAN: Bio je poslednji živi akter čuvenog finala KEŠ-a! Izbacio ZVEZDU sa Mitićem, Kostićem i Šekijem

Tada je Real Madrid na svom "Santjago Bernabeuu" osvojio drugu od pet vezanih titula prvaka Evrope, ali uz kontroverze jer je holandski sudija Leo Horn ignorisao sugestiju pomoćnika da je postojao ofsajd pre penala koji je dosudio za Real i to kad je faul, čini se, bio van šesnaesterca

Objavljeno: 18:44h

Bivši fudbaler Fjorentine i reprezentacije Italije, Alberto Orcan, preminuo je ovog utorka.

Orcan je 24. jula napunio 91 godinu i bio je poslednji preživeli akter drugog finala Kupa evropskih šampiona iz daleke 1957. godine.

Tada je Real Madrid na svom "Santjago Bernabeuu" pobedom 2:0 osvojio drugu od pet vezanih titula prvaka Evrope, ali uz kontroverze jer je holandski sudija Leo Horn ignorisao sugestiju pomoćnika da je postojao ofsajd pre penala koji je dosudio za Real i to kad je faul, čini se, bio van šesnaesterca.

To je jedino finale Kupa/Lige šampiona Fjorentine, sa kojom je Orcan prethodne sezone osvojio Seriju A, a 1961. i Kopa Italiju i Kup pobednika kupova.

"Viola" je u polufinalu te 1957. izbacila Crvenu zvezdu. U Beogradu su na stadionu JNA pobedili 1:0, a u Firenci nije bilo golova. Orcan je igrao svih 90 minuta u oba meča, kao i u finalu.

Za reprezentaciju Italije, nekadašnji defanzivac je odigrao četiri utakmice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.