ŠOKANTNA ISPOVEST DARKA PANČEVA: Poznavao je Arkana, ovo je razlog prelaska u Zvezdu, RAT I ZABRANA NA MARAKANI!
Legenda Crvene zvezde: Darko Pančev, Foto: FK Crvena zvezda

legenda crvene zvezde

ŠOKANTNA ISPOVEST DARKA PANČEVA: Poznavao je Arkana, ovo je razlog prelaska u Zvezdu, RAT I ZABRANA NA MARAKANI!

"Da smo igrali evropske utakmice u Beogradu siguran sam da bismo još jednom postali prvaci Evrope"

Objavljeno: 11:01h

Kada se pomene ime Darka Pančeva glavna asocijacija je naravno njegov penal protiv Marseja, kojim je doneo titulu prvaka Evrope Crvenoj zvezdi.

U razgovoru za hrvatski “Index.hr” slavni napadač je govorio o detaljima iz svoje karijere, a Hrvatima je veoma privukao pažnju detalj kada se sreo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

FOTOGRAFIJA KOJU SVAKI DELIJA MORA DA VIDI: Ovako je sva počelo! DAN KADA SU PALI ISTORIJSKI POTPISI! (FOTO)

– Upoznao sam Arkana, što je i logično jer je bio vođa Delija. Sličnih tipova navijača kao što je bio on je bilo svugde. Ali, da, izgleda da je on ipak bio nešto drugačiji – rekao je Pančev.

Dotakao se toga kako je stigao na Marakanu i pored dobrih ponuda od drugih timova iz čuvene “velike četvorke”.

Darko Pančev
foto: Youtube / Printscreen

Dragan Džajić je gradio novu ekipu, doveo je mnogo talentovanih mladih igrača, tu sam bio i ja. Istina je da su me tražili Dinamo, Partizan i Hajduk, nudili su mi bolje uslove od Zvezde, pre svih tim iz Splita, ali sam bio navijač Zvezde i dao sam reč Džaji. Doneo sam dobru odluku, postao sam prvak Evrope sa Zvezdom i to je dokaz da je jugoslovenski fudbal bio na visokom nivou.

Slavni napadač se potom prisetio toga šta je Zvezda još mogla da nije bilo rata.

BINA JE STALNO NOSIO PIŠTOLJ, Šaban je bio do ja*a! Kako je traka pripala Diki? SKENIRANA EKIPA ZVEZDE IZ ‘91.

– Istina je da se pričalo o dolasku Šukera, Bokšića i još nekih igrača. Tada je došao rat, sankcije, sve se raspalo. Zvezdi je zabranjeno da igra na ‘Marakani’ i to je imalo poguban učinak na ekipu. Da smo igrali evropske utakmice u Beogradu siguran sam da bismo još jednom postali prvaci Evrope.

Bolno sećanje za Darka svakako je utakmica protiv Dinama na “Maksimiru” kada je prema mišljenju mnogih počeo raspad SFRJ.

– Igrao sam na tom stadionu pre toga u dresu Vardara i Zvezde i nikada nije bilo nereda. Tog dana neko je očigledno planirao da se to dogodi. Prvo sam bio šokiran, pa zabrinut, ali se nisam plašio. Obezbeđenje je bilo tu, uz nas su stajali igrači Dinama. Kada se situacija smirila ostali smo sa igračima Dinama i malo pričali. Pozdravili smo se i rastali. Nažalost.

SJAJAN GEST ZVEZDINE KOBRE: Fudbaler koji je crveno-belima doneo titulu prvaka Evrope, podržao SRBE sa KOSOVA!

Svakako ono što ga je najviše pogodilo jeste što reprezentacija Jugoslavije nije imala šansu da igra na Evropskom prvenstvu 1992. godine.

– Bili smo prvi u tim kvalifikaicjama, dao sam 10 golova na sedam mečeva. Momci su igrali fenomenalno, da nije bilo tih sankcija uveren sam da bismo ubedljivo osvojili titulu prvaka. Svi mi bili smo neopravdano kažnjeni, kad se setim svih tih igrača i divnih momaka, srce mi puca. Na mene je to ostavilo veliki ožiljak – zaključuje Pančev.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.