NEVERICA! Ovo sigurno niste znali o Dušku Tošiću, POTRESNO!
Duško Tošić, Foto: EPA/Armando Babani

tužno!

NEVERICA! Ovo sigurno niste znali o Dušku Tošiću, POTRESNO!

Srpski fudbaler ima tešku životnu priču

Objavljeno: 19:59h

Sada već bivši fudbaler Duško Tošić ima bogatu fudbalsku karijeru, ali život ga nije mazio.

Imao je teško detinjstvo u selu nadomak Zrenjanina dok su njegovi roditelji jedva zarađivali za osnovne životne namirnice, a sada živi život kakav nije mogao ni da sanja.

Duško Tošić je rođen je 19. januara 1985. godine u Zrenjaninu. Seniorsku karijeru je započeo u OFK Beogradu, a do 2021. je nastupao u dresovima francuskog Sošoa, nemačkog Verdera, engleskog Kvins Park Rendžersa, beogradskeCrvene zvezde, turskog Bešiktaša i kineskog Gvandžua.

Duško Tošić
Duško Tošićfoto: Profimedia

Krajem januara 2021. godine Fudbalski klub Kasimpaša saopštio je da je u svoje redove doveo srpskog defanzivca Duška Tošića. Ugovor je potpisan do kraja sezone, a Tošić je u Tursku stigao kao slobodan igrač. Nekoliko dana pre toga u javnosti se spekulisalo o njegovom eventualnom prelasku u Crvenu zvezdu, pa je mnoge navijače "crveno-belih" razočarala njegova odluka da i dalje igra u inostranstvu.

Međutim, fudbaler je već bio u poznim godinama kada je potpisao za turski klub, odigrao je samo 10 mečeva, a onda se otisnuo u menadžerske vode.

U dresu reprezentacije Srbije prvi put je zaigrao 2006. godine, a od tada do 2018. godine zabeležio je 26 nastupa i jedan gol.

Privatni život

Duško Tošić je odrastao u selu Orlovac kod Zrenjanina. Pošto je oduvek voleo fubal, a roditelji nisu imali dovoljno sredstava da ga finansiraju, otac Milorad ga je upisao u Dom za nezbrinutu decu "Angelina Kojić Ginaž" u Zrenjaninu gde je boravio u internatu, učio i trenirao fudbal. Po rečima komšija i ljudi koji su u to vreme bili zaposleni u internatu, Duško je odrastao sa mnogo roditeljske ljubavi. Redovno je dolazio kući u Orlovac, a Milorad i njegova supruga trudili su se da ga što češće obilaze u Zrenjaninu.

Duško Tošić
Duško Tošićfoto: Dragana Udovičić

Komšije kažu da je bio veoma dobar, vredan i skroman dečak, a da ga slava nije mnogo promenila. Sa suprugom i ćerkama redovno je dolazio u Orlovac gde i danas žive njegovi roditelji.

Tošić se venčao sa srpskom pop pevačicom Jelenom Karleušom. Upoznali su se 2007. godine, a nakon par meseci zabavljanja odlučili su da se venčaju. Svadba je održana 28. juna 2008. godine u sportskom kompleksu beogradskog hotela "Prezident".

7. septembra 2008. godine rodila je prvu ćerku Atinu, a 7. septembra 2009. godine drugu ćerku Niku. Dok je Tošić igrao u Bešiktašu živeli su na relaciji Beograd - Istanbul.

1 / 5 Foto: Dragana Udovičić

Iako fudbaler ne voli mnogo da se eksponira u medijima, njegova supruga redovno na društvenim mrežama objavljuje fotografije iz njihovog života. Tošić i Karleuša su važili za jedan od najskladnijih parova na srpskoj javnoj sceni.

Međutim, početkom 2022. godine beogradski tabloidi su objavili vest da je Duško navodno pljunuo i ošamario Jelenu pred njenom najbližom rodbinom. Tome je, navodno prethodila svađa, a usledilo ispitivanje u policijskoj stanici. Premda se danima pisalo o njihovoj svađi i o tome kako se Tošić iselio iz porodične kuće, krajem januara je objavljeno da se neće razvesti, ali do rakida je ipak došlo.

Svemu je prethodila navodna afera Karleuše se bosanskim fudbalerom Ognjenom Vranješem.

Proslavljeni fudbaler već nekoliko meseci fudbalski menadžer i zarađuje od procenta trasfera, odnosno, prodaje igrača.

Iako je promenio "profesiju", Tošić i nije stacioniran Srbiji, ali sada ima više vremena koje provodi sa svojom porodicom, a često putuje i pregovara sa potencijalnom klubovima svojih igrača.

(Espreso/Biografija.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.