DELIJA PRED DUEL SA CRNO-BELIMA: Iskoristiti TURBULENCIJE u Partizanu - U krizi su kao Zvezda 2008. godine!
Nenad Tomović, Foto: Printscreen

kvalifikacije za ligu evrope

DELIJA PRED DUEL SA CRNO-BELIMA: Iskoristiti TURBULENCIJE u Partizanu - U krizi su kao Zvezda 2008. godine!

Igrao je za Crvenu zvezdu, a sada mora protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Objavljeno:

Srpski defanzivac Nenad Tomović predvodiće AEK Larnaku u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Partizana.

O klubu iz Humske, nekada večitom rivalu, 34-godišnji štoper ima pozitivno mišljenje. Iako je deo karijere proveo u Zvezdi, priznaje da je navijač crno-belih kada god igraju u Evropi. Kao i svakog drugog srpskog kluba.

Ipak, sad se njegov AEK nalazi prekoputa i učiniće sve da izađe kao pobednik.

FUDBALSKI "PASOŠ" ANDRIJE PAVLOVIĆA: Igrao Ligu šampiona, bio u A reprezentaciji, nisu mu strani golovi Zvezdi!

Optimizam da će tako i biti vlada u Larnaki pred dolazak Parnog valjka (četvrtak, 18h).

Uporište za to nalazi se u izuzetno lošoj situaciji Partizana od početka sezone, koja se ogleda u samo pet osvojenih bodova iz prva četiri kola Superlige, odlasku sportskog direktora Ivice Ilieva i pričama o smeni trenera Ilije Stolice.

1 / 11 Foto: Starsport©

- Očekivanja su nam pozitivna. Pratimo celu situaciju u Partizanu. Želimo da iskoristimo te turbulencije i lošu atmosferu kod njih i da već u prvom meču završimo veći deo posla - počinje priču Nenad Tomović za Sportal.

AEK je na megdan crno-belima stigao posle nesrećnog ispadanja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Dva puta po 1:1 protiv danskog Mitjilenda, pa poraz u penal seriji revanša na Kipru.

- Nesrećno smo ispali od Danaca, ali zato smo još više motivisani da u ovom dvomeču to sve ispravimo i prođemo dalje.

Neće, ipak, to biti lak posao. Nekadašnji reprezentativac Srbije svestan je težine zadatka.

Nenad Tomović
Nenad Tomovićfoto: Dado Đilas

- Partizan je veliki klub. Njemu ne sme da se preti. Ekipa ima kvalitet, talenat. Odlični su i strani igrači, odličan je trener. Sigurno će i crno-beli imati mnogo motiva da loše rezultate sa početka sezone isprave. U fudbalu sitnice nekad odlučuju. Tražiće šansu da nekim dobrim rezultatom preokrenu sve u svoju korist. Zato moramo da budemo oprezni. Sa druge strane, ponavljam, znamo da kod njih nije sve bajno i to treba da iskoristimo nanajbolji mogućin način.

Kipranima je jasno na koji način treba da se suprotstave Partizanu.

NATHO I ZVANIČNO POSTAO SRBIN: Sada se prezivam Nathović, a videću za ime, možda...!

- Moramo da budemo agresivni, da pokušamo da ih pritisnemo visoko. Oni nisu navikli u srpskom prvenstvu da im neka ekipa izađe u presing i napadne, dominantni su, protiv njih su ekipe povučene, ostavljaju im prostora za igru. Mi ćemo se truditi da tako ne bude, da od prvog minuta krenemo agresivno.

Navijači na Kipru važe za izuzetno fanatične. Ista je priča i sa pristalicama AEK, iako baza nije toliko velika.

- AEK je mlad klub, osnovan 1994. godine. Nema veliki broj navijača. Stadion je kapaciteta oko osam, devet hiljada mesta. Ipak, oni koji dođu, pravi su fanatici, baš vole klub. Naprave odličnu atmosferu, kao da ih je 20 hliljada. Mnogo će nam značiti njihova podrška, biće vetar u leđa. Ali, da napomenem, Kiprani su naš bratski narod, pravoslavni, nikakvih incidenata i prozivki na račun Partizana neće biti. Očekuje se prava fudbalska atmosfera - ne ostavlja dilemu srpski fudbaler.

1 / 7 Foto: Starsport©

Pored Tomovića, za AEK igra još jedan bivši igrač Crvene zvezde Ivan Tričkovski. I jedan i drugi su na Marakani bili u ne tako sjajnom periodu po klub - Srbin od 2006. do 2010, a Makedonac od 2007. do 2010.

- Baš smo komentarisali, odnosno, upoređivali ovo stanje sada u Partizanu sa onim kada smo mi bili u Zvezdi. Recimo, mi smo 2008. bili u istoj krizi kao što je sada u Partizanu. Mnogo turbulencija, veliki broj novih igrača, promene trenera... Ceo intervju možete pročitati na Sportalu.Blic.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.