"SAMOVOLJA JEDNOG ČOVEKA"! Stolica ostaje na klupi Partizana?
Ilija Stolica, Foto: Starsport

ČUDNA SITUACIJA U HUMSKOJ!

"SAMOVOLJA JEDNOG ČOVEKA"! Stolica ostaje na klupi Partizana?

Crno-belima se ne piše dobro ni u prvom evropskom iskušenju na Kipru

Objavljeno: 11:07h

Tri kiksa u prva četiri kola Superlige Srbije, zaostatak od sedam bodova i šesta pozicija na tabeli u "sezoni kupanja" nisu dovoljan "greh" da Ilija Stolica bude smenjen sa mesta trenera Partizana, te će šef stručnog štaba nastaviti posao, jer on sam, kako reče posle poraza u Novom Pazaru, nema nameru da odstupi, verujući da će isplivati iz "živog blata" u kome se našao zajedno sa celim timom.

Crno-beli će u ponedeljak održati sednicu Upravnog odbora, ali pomenuta odluka je već doneta vaninstitucionalno, samovoljom jednog čoveka i samo zasedanje će biti samo prilika da sve to bude i formalno potvrđeno, saznaje Telegraf.

Tako je Stolica "pregrmeo" prvi udar čelnika Partizana prošlog ponedeljaka i to zahvaljujući naklonosti predsednika Milorada Vučelića, koji je i insistirao na njegovom angažovanju, no, kako je to donelo nove potrese i neslaganje sportskog sektora, odnosno odlazak sportskog direktora Ivice Ilieva, čija struja je, pak, insistirala na momentalnom otkazu. Trener je dakle "nadživeo" nadređenog, da bi danas i još jednom "vaskrsao", bez obzira na ostvarene rezultate i štetu koja je načinjena klubu već na početku sezone, jer se već oprostio od titule, a gledajući šta ekipa prikazuje na terenu, ne piše im se dobro ni u prvom evropskom iskušenju na Kipru.

1 / 3 Foto: Starsport©

Da se 99,9 odsto čelnika pitalo, Stolica bi bio smenjen odmah posle duela u Novom Pazaru, no, po onoj narodnoj "Sila Boga ne moli...", trener će i ovoga puta "preteći", i nastaviti da vodi grogirani tim bez posledica, iako je svima jasno da Partizan igra očajno, da je ekipa nespremna, da kompletna situacija ne sluti na dobro i da bi eventualna eliminacija od AEK-a iz Larnake bila veliki udar na klub, jer bi ostao bez značajnog finansijskog "kolača", od koga se mahom, uz prodaju igrača, i popunjava budžet.

Neko, znate već ko, rešio je ipak da se kocka i stavi lične interese i odnose ispred klupskih i to u momentima kada kola uveliko idu nizbrdo, kada je titula u najvažnijoj sezoni u novijoj istoriji Srbije već izmakla, izmiče i drugo mesto, a navijači najavljuju opštu mobilizaciju protiv aktuelnih čelnika.

Ako potpuni pad znači novi, zdraviji, početak, bez apsolutizma i samovolje, onda možda i nije loše da se dogodi, samo je pitanje koliko će godina biti potrebno da se šteta sanira i klub vrati na zdrave noge. Jer, Partizan ozbiljno "krvari", a sa njim i svi oni koji ga iskreno vole.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.