Da li će Partizanu biti tako lako protiv AEK-a? SKORO PA ŠPANSKI TIM: U OVOME su im slabosti i prednosti!
Marko Šćepović, Foto: Saša Pavlić Koky

pod lupom

Da li će Partizanu biti tako lako protiv AEK-a? SKORO PA ŠPANSKI TIM: U OVOME su im slabosti i prednosti!

Svi ćemo se složiti da je Partizan imao sreće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, izbegli su Fenerbahče i Dinamo Kijev. Sada polako ali sigurno počinjemo da se upoznajemo sa onim što crno-bele očekuje na Kipru protiv AEK-a.

Objavljeno: 08:45h

Prošle godine u šampionatu Kipra igrale su bivše uzdanice Partizana Stefan Šćepović (AEL) i njegov mlađi brat Marko, koga posle Omonije čekaju novi izazovi u karijeri, a pre toga za Alo analizira rivala crno-belih.

- AEK je prošle sezone igrao najlepši fudbal na Kipru. Sjajno su kombinovali, pametno čuvali loptu u poslednjoj liniji, brzo se transformisali... Bili su osveženje - rekao je Marko Šćepović, Milošu Topaloviću za Alo.

To baš i nije karakteristika kiparskog fudbala?

Marko Šćepović
Marko Šćepovićfoto: Saša Pavlić Koky

- Nije, ali treba napomenuti da je AEK gotovo španski tim zbog velikog broja igrača i serije trenera koji su doneli svima znani stil. Sada su promenili stratega, ponovo je na kormilu Španac, i po mečevima s Midtjilandom ne bi se moglo reći da se bilo šta promenilo.

Znači, kiparska tika-taka?

- Lošija verzija španske. Razlog je što često preteruju u dodavanjima i onda ne budu konkretni u završnici.

OGLASIO SE CSKA! Saša Zdjelar ODUŠEVIO navijače Partizana po dolasku u Moskvu! (FOTO)

Šta im je dodatna snaga?

- Rekao bih defanzivni tandem Nenad Tomović - Hrvoje Milićević. Iskustvo, hladnokrvnost, rutina... Daju oslonac ostalim linijama tima da rasterećeno igraju i da je bilo bar malo sreće eliminisali bi opasne i kvalitetne Dance.

Valjda imaju i neke mane?

1 / 7 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Najveća je slabo branjenje prekida. Verujem da je tu velika Partizanova šansa. Crno-beli moraju da budu maksimalno koncentrisani i da sve podrede rezultatu, pošto je u ovom trenutku primaran.

Zvezdaši u dve linije

Najbolji strelac prošlogodišnjeg prvenstva bio je Ivan Tričkovski (35) s 15 golova, koji je u klubu od 2016, a igrao je za Zvezdu od 2007. do 2010. (25 mečeva, tri gola).

U defanzivi je još jedan bivši igrač crveno-belih, Kragujevčanin Nenad Tomović (34). Posle više od decenije provedene na Apeninima, prošlog leta je stigao u AEK i doprineo zauzimanju vicešampionske pozicije iza Apolona).

Espreso/Alo - M. Topalović


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.