BRZA REAKCIJA UEFA ZBOG POKLIČA PUTINU! Haos na pomolu!
UEFA, Ilustracija, Foto: EPA/Jean-Christophe Bott

pokrenut postupak

BRZA REAKCIJA UEFA ZBOG POKLIČA PUTINU! Haos na pomolu!

Navijači Fenerbahčea na tapetu zbog skandiranja na meču kvalifikacija za Ligu šampiona

Objavljeno: 20:01h

Evropska fudbalska federacija UEFA pokrenula je postupak protiv turskog Fenerbahčea zbog toga što su navijači tog kluba skandirali ime ruskog predsednika Vladimira Putina na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva.

Gosti su odneli pobedu i otišli dalje, a po svemu sudeći, Turke, osim poraza u dvomeču očekuje i teška kazna od krovne evropske organizacije zbog pomenutog skandiranja. Pokliči "la, la, la Vladimir Putin" najjače su se čuli neposredno nakon pogotka gostiju u režiji Vitalija Bujalskija za vođstvo.

- Etička i disciplinska komisija UEFA će sprovesti istragu povodom navodnog nesportskog ponašanja navijača Fenerbahčea. Dodatne informacije o ovom slučaju biće dostupne uskoro - saopšeno je iz sedišta UEFA u Nionu.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

Biće interesantno videti i kako će UEFA tretirati ovo skandiranje turskih navijača, da li "samo" kao diskriminaciju druge strane ili kao provokaciju sa političkom konotacijom, s obzirom na aktuelnu situaciju i odnose Rusije i Ukrajine.

U međuvremenu se oglasio i Fenerbahče saopštenjem u kojem je praktično stao u zaštitu svojih navijača poručivši da je bilo i provokacije Ukrajinaca sa terena.

- Mi kao Fenerbahče ne prihvatamo reakciju koja je viđena sa jednog dela tribina našeg stadiona - koji god razlog da je bio. Nije fer i nije pravičan pristup da se krivi naš klub zbog skandiranja koja ne predstavljaju stav i vrednost koje propagiramo i da se prebacuje odgovornost na klub i krivica na sve naše navijače - kaže se između ostalog u obavi turskog velikana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.