STOLICA O ILIEVU: Nikakvih sukoba nije bilo, mi se ne bavimo NEISTINAMA! Ne znam ko me SMENJUJE! (VIDEO)
Ilija Stolica, Foto: Twitter/FK Partizan

potvrdio odlaske

STOLICA O ILIEVU: Nikakvih sukoba nije bilo, mi se ne bavimo NEISTINAMA! Ne znam ko me SMENJUJE! (VIDEO)

Ono što je važno je da izađemo iz ovoga još jači, čvršći, uvereniji da moramo kao ozbiljan klub da se nosimo sa pritiscima i teškim trenucima kojih nije malo - rekao je Stolica

Objavljeno: 14:18h

FK Partizan održao je konferenciju za medije pred utakmicu četvrtog kola Superlige Srbije.

Crno-beli u petak od 18.55 gostuju Novom Pazaru pod imperativom pobede nakon dva uzastopna remija protiv Radničkog u Nišu i TSC-a u Beogradu.

Imaju samo pet bodova iz prva tri kola i već su u zaostatku četiri boda za šampionom Crvenom zvezdom.

Zbog toga, u Partizanu su već pod velikim pritiskom a ceh je platio sportski direktor Ivica Iliev čija pojačanja su bila upitna, a navodno je trener Ilija Stolica tražio njegov odlazak.

Ilija Stolica, Ivica Iliev
foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

- Jedino je važno da se okrenemo terenu i treningu. Ono što smo uspeli je da pomeramo stvari nabolje. Mislim da Partizan i ja kao jedan ozbiljan klub ne želimo da se bavimo spekulacijama i neistinama koje su se pojavile u medijima vezano za odlazak direktora Ilieva. To su stvari koje nisu jednostavne za klub. Ovde je svako od partizanovaca dobrodošao i svako ko ima volju i želju i ostavio je veliki trag treba da bude dobrodošao. Da dalje spekulišem na tu temu bilo bi krajne neozbiljno. Ono što je važno je da izađemo iz ovoga još jači, čvršći, uvereniji da moramo kao ozbiljan klub da se nosimo sa pritiscima i teškim trenucima kojih nije malo. Rešenje je za mene samo na jednom mestu, a to je na terenu - ispričao je Stolica za početak.

Novinar je želeo da pojasni koje su to istine, a koje neistine.

- Nikakvih sukoba nije bilo, naročito ličnih sukoba. Jasno vam je iz saopštenja direktora a to su stavri koje su lične i koje ja nemam pravo i ne želim da komentarišem. Jednostavno su okolnosti takve i primorani smo da se u hodu pod toga oporavljamao. Nije dobar trenutak, gubitak sportskog direktora nije jednostavna stvar, ali ja moram da poštujem lični stav i privatnost te odluke. A sve drugo vezano za bilo kakav sukob, jasno vam je iz saopštenja direktora a i iz mog odgovora da su to poptupne spekulacije, neistine na svim nivoima - poručio je trener Partizana.

O transferima:

- Prelazni rok je, nije završen, ja sam juče razgovarao sa direktorom Vazurom oko toga, osnovna ideja je da na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna igrača, uz njih i decu iz naše škole, tako da je jasno koja su to mesta koja fale. Trudićemo se da posao podelimo među sobom i što pre završimo.

Da li se oseća pod pritiskom jer se već nagađa o njegovoj smeni.

- Ne znam ko je krenuo da me smenjuje, da bih mogao da vam odgovorim. Naprotiv, dobijam podršku i poruke na hiljade strana. Čak sam doživeo crteže podrške na fasadama zgrada... Ja se tako i osećam. Naravno da nije prijatno imati dva remija zaredom i moja osećanja kao partizanovca ne mogu da budu kako treba. U Srbiji se nažalost traže instant rešenja i stvari koje treba da idu preko reda i što je pre moguće. Ponavljam, ja samo verujem u rad, konitnuitet i znanje. Mnogo se promena desilo i siguran sam da pravi partizanovci to znaju i osećaju. A oni koji nisu pravi i za njih sam siguran da imaju razloga zašto neke stvari plasiraju, rade, spekulišu i iznose neistine - rekao je Stolica.

Situacija Ljubimora Fejse u Partizanu.

- Nije imao sreću da ga zaobiđu maleri ili povrede. Doživeo je bakterijsku infekciju od koje se oporavljao. Trenutno je Fejsa naše najveće pojačanje, radujemo se što ćemo da ga imamo na terenu. Ako pričamo o nekom šampionu, mi imamo Ljubu, prosto je neverovatno videti kako trenira i pristupa dnevnim obavezama. Presrećan sam što je on sa nama, to je nešto što bi trebalo da stavim u prvim plan.

Stolica nije želeo da priča o AEK-u iz Larnake, rivalu Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Moram da vas razočaram. Prioritet svih prioriteta je Novi Pazar. Imali smo predstavnike i članove stručnog štaba na njihovom meču. Od subote ćemo moći da pričamo na tu temu. Fokus je sav na sledećem gostovanju.

Stolica je pričao i o sistemu igre Partizana.

- Sistem igre je isti, samo je formacija drugačija. Imali smo posed protiv TSC-a, nismo krunisali to golom, donelo bi to neki mir verovatno. Možda su nemiri potrebni da se sve potrese i da se pokrene nova energija, inat, da se postave stvari na pravo mesto. Ideja koja se bavi je uslovljena promenama. U zadnjoj liniji na pripremama imali smo Jevtovića i Šehovića u zadnjoj liniji, Rikardo je bio povređen tokom celog tog perioda. To su stvari koje su uslovile da izgleda drugačije u nekim segmentima igre. Da nije tečno kako bismo želeli, uz pritisak koji nose prvenstveni mečevi. Insistiranje na zahtevu koji mora da bude jasan, ekipa će sticati samopouzdanje sa pobedama.

Posle odlaska Zdjelara menja se i kapiten crno-belih.

- Na početku sezone imali smo postavku stvari, Zdjelar prvi kapiten, Urošević i Natho sledeći. Hijerarhija je utvrđena. Urošević će preuzeti tu ulogu.

Ilija Stolica
foto: Twitter/FK Partizan

Na kraju konferencije Stolica se obratio mladom fudbaleru Partizana. Andrija Makaji (16) je nedavno doživeo moždani udar.

- Važno nam je svima u klubu da podržimo porodicu porodicu našeg mladog igrača koji je doživeo moždani udar. Pogodilo nas je mnogo, dajemo im punu podršku. Sa željom i verom da će se oporavit i ivratiti u ono što najviše voli, a to je fudbal. Svim srcem smo uz njih - rekao je Stolica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.