LIONEL MESI SE VRAĆA U BARSU? Na pomolu VELEOBRT!
Lionel Mesi, Foto: Profimedia

da li je ovo moguće?

LIONEL MESI SE VRAĆA U BARSU? Na pomolu VELEOBRT!

"Mesi je zaslužio lepši kraj u Barseloni"

Objavljeno: 11:22h

Predsednik Barselona Đoan Laporta izrazio je nadu da veza tog kluba i Lionel Mesi nije gotova.

Argentinac je prošlog leta napustio katalonski klub gde je proveo čitavu karijeru i uputio se u PSŽ.

- Verujem, nadam se i želim da Mesijeva priča sa Barselonom nije završena. Još uvek je otvoreno, a naša su obaveza i odgovornost da mu osiguramo lepši kraj nego što je imao- rekao je Laporta.

Đoan Laporta
Đoan Laportafoto: EPA Enric Fontcuberta

Španac je podeljen kada je Mesijev slučaj u pitanju.

- Osećam se dužnim prema njemu. Moralno, kao predsednik Barselone, mislim da sam napravio ono što sam morao, ali na ličnom nivou mislim da mu dugujem- zaključio je u razgovoru za ESPN.

Mesi je pre dolaska u Pariz proveo 21 godinu u Barseloni gde je stigao kao 13-godišnjak. Za prvi tim debitovao je sa 17 godina, pored Ronaldinja, a od tog trenutka je odigrao za Barselonu 778 utakmica na kojima je postigao 672 gola i zabeležio 305 asistencija.

Rekorder je LaLige sa 474 gola i 217 asistencija na 520 mečeva, a čak 22 puta je bio najbolji strelac raznih takmičenja, od čega šest puta cele Evrope.

Lionel Mesi
Lionel Mesifoto: AP Joan Monfort

Sedam puta je osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera sveta, tri puta je dobio priznanje UEFA za najboljeg igrača Evrope, a jednom je izabran i od FIFA za igrača godine.

Deset puta je bio igrač sezone u Španiji, gde je osvojio isti broj titula, uz sedam trofeja Kupa kralja i osam puta Superkup. Osvojio je i četiri Lige šampiona i tri titule klupskog prvaka sveta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.